Document EXPLOZIV. Concedieri COLECTIVE la TAROM

Roxana Neagu / 03 oct 2019 / 15:10 Salveaza PDF Comentarii

Document exploziv în care este confirmat planul de restructurare de la TAROM. Vor fi concedieri colective, în perioada următoare!

Documentul a fost publicat de ȘTIRIDIASPORA.RO și arată câte persoane vor fi date afară. 

Documentele au fost comunicate de CNTAR TAROM SA către trei sindicate: Sindicatul Național Tehnic TAROM, Sindicatul ETOS, Sindicatul Unit TAROM, dar și Inspectoratului teritorial de muncă Ilfov. 

Încă din primul rând al documentului, se precizează că scopul este consultarea în procesul de restructurare și concediere colectivă. Este subliniat că se dorește, din partea TAROM, să se ajungă la un acord. 

Din documente, reiese că au mai avut loc întâlniri și discuții cu privire la măsurile precizate, compania venind cu propuneri precum: sprijin pentru redistribuirea și recalificarea lucrătorilor concediați, în vederea atenuării impactului concedierii colective. 

Notificarea privind concedierea colectivă a fost înregistrată în 17 septembrie 2019. Hotărârea a fost luată în august 2019, când s-a aprobat reducerea de posturi de la 2.073 la 1.752. 

Concedierile vizează în principal Direcția comercială și direcțiile și serviciile din zona suport și administrativ. Se are în vedere simplificarea structurilor ierarhice și reducerea numărului de posturi de conducere și execuție la nivelul organigramei acestora. 


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28