Document CONTROVERSAT. Mama unui lider de partid, "pe listele PNL"

În urma apariției în presă a insinuărilor că PNL Maramureș s-ar fi "aliat" cu primarul ales și deja investit în funcție al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, actualmente aflat în stare de arest, președinele PNL Maramureș, deputatul Mircea Dolha, a oferit o reacție clară.

"Pe această cale, ținem să răspundem îngrijorărilor prietenilor și reproșurilor venite din partea neprietenilor, în urma apariției în presă și pe rețelele de socializare a insinuărilor ca PNL Maramureș s-ar fi „aliat" cu primarul ales și deja investit în funcție al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, actualmente aflat în stare de arest.

E în natura lucrurilor ca formațiunile politice și oamenii politici să caute să se alieze, pe plan central sau local, în vederea sporirii șanselor ca programul lor politic să poată fi pus în aplicare. Se poarta negocieri, pretutindeni în lume, uneori lungi de luni de zile, pentru armonizarea diferitelor programe politice. Și e bine să fie așa, pentru că numai în dictaturi există unanimități, iar decizia unică este impusa „de la centru" de către o „conducere luminată"!

[citeste si]

Dacă, la un moment dat, un om politic este ales de către o majoritate a celor care, dintre locuitorii unei localități, s-au prezentat la vot, chiar dacă el este acuzat, urmând să-și pledeze nevinovăția în fața justiției, că ar fi făcut fapte penale, asta nu este vina PNL.

Primarul Cherecheș nu a fost primit în PNL. Nici măcar nu a cerut vreo clipă acest lucru. Și nici nu ar fi putut să-l ceară, fiindcă asta ar fi contravenit decalogului PNL, reprezentat de criteriile de integritate, pe care PNL chiar le respectă, spre deosebire de alte partide, care au și ele criterii de integritate în programul politic dar nu le respectă. PNL Maramureș nu a făcut protocol cu primarul Cătălin Cherecheș sau cu doamna Viorica Cherecheș, ci doar Coaliția pentru Baia Mare a făcut protocol de colaborare cu PNL. Ne simțim onorați de intrarea aleșilor locali FDGR în PNL. Aceasta e singura „vină" a PNL!", a transmis preşedintele PNL Maramureş, deputatul Mircea Dolha.

Protocol controversat

Amintim că presa locală scria că Partidul Național Liberal, organizația Maramureș, a intrat în Coaliția pentru Baia Mare, alianța care a obținut majoritatea la alegerile locale din 5 iunie şi care l-a propulsat pe Cătălin Cherecheş spre un nou mandat de primar. Protocolul de colaborare dintre cele două entități a fost semnat vineri, 7 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit presei locale, în urma protocolului, Coaliția pentru Baia Mare va putea să își desemneze un candidat pe listele Partidului Național Liberal pentru locul întâi la Camera Deputaților sau Senat. Conform unor surse politice implicate, candidatul Coaliţiei pe listele PNL ar urma să fie chiar Viorica Cherecheş, mama primarului suspendat, aflat în prezent în arest la domiciliu. Aceasta este medic şi ar fi fost ea însăşi audiată în dosarul edilului, potrivit presei locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel