Document BOMBĂ semnat de Cioloș. Radu Tudor: Afirmațiile premierului sunt șocante

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor s-a arătat stupefiat după ce a văzut un document semnat de Dacian Cioloș.

Este vorba despre un document semnat de premier și trimis în Parlament în care a scris că "țara" și "națiunea" sunt valori "esențialmente abstracte".

Deputatul PSD Sorin Avram Iacoban a inițat în luna martie un proiect de lege de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal al României. Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și senatori, are ca scop reincriminarea infracțiunilor de defăimare a țării sau a națiunii, a spus jurnalistul Dan Tănasă la Antena 3, în emisiunea "Punctul de întâlnire".

Potrivit inițiatorilor, defăimarea țării sau a națiunii vor fi pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Prima cameră sesizată în cazul acestui proiect este Senatul.

Reacția lui Radu Tudor

"Este un document care pe mine m-a stupefiat. Este semnat de Dacian Cioloș. Afirmațiile sale sunt șocante. Premierul spune că țara și națiunea sunt valori esențialmente abstracte. Dumnezeule mare! Dacă vedem acest lucru într-un document oficial... și asta este părerea premierului, încep să devin foarte îngrijorat pentru România", a comentat Radu Tudor.

Dan Tănasă a explicat ce a vrut să spună Dacian Cioloș prin termenii folosiți.

"Premierul Dacian Cioloș nu susține acest proiect deoarece, potrivit documentului oficial, „țara" și „națiunea" sunt valori „esențialmente abstracte". Adică țara guvernată de Dacian Cioloș nu există în realitate, ci doar în abstract. La fel, și națiunea din care Dacian Cioloș face parte nu există în realitate, națiunea română fiind doar o chestiune abstractă", a notat Tanasă pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel