EXCLUSIV  Doctorul Gabriel Mitulescu SPULBERĂ toate teoriile despre CANCER: ”La ei, carnea roșie nu exista în alimentație”. Ce a descoperit

Dr Gabriel Mitulescu a spulberat un mit.

Dr Gabriel Mitulescu, doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, colaborator al Spitalului Clinic Sanador, a discutat, într-un interviu acordat DC News și DC Medical, despre colostomie și ileostomie. 

Există situații în care astfel de proceduri nu se pot evita, dar „și multe situații în care s-ar putea evita, bineînțeles dacă bolile ar fi tratate într-un stadiu incipient”, a precizat Gabriel Mitulescu. „Colostomia și ileostomia înseamnă un gest chirurgical prin care este deviat intestinal gros, respectiv intestinul subțire la nivelul peretului abdominal, deoarece calea natură nu mai poate fi folosită, temporar sau permanent, din diverse motive. Foarte frecvent sunt traumatismele rectului și ale colonului”, a explicat acesta.

Sanador

Întrebat dacă ar avea o legătură consumul de carne roșie sau excesul de grăsimi, Gabriel Mitulescu a răspuns astfel: „Eu sunt reticent la toate aceste teorii, pentru că fac de mult chirurgie oncologică și am operat mai mulți vegani de cancer de colon. La ei, carnea roșie nu exista în alimentație. Nu numai că mâncau vegetale, dar nici măcar nu le preparau termic!”

Am aflat, printre altele, cât de frecvente sunt în România astfel de intervenții, care sunt beneficiile dar și riscurile asociate lor, cum se modifică viața pacienților cu stomă în ambele situții. În plus, reputatul specialist a făcut recomandări importante pentru pacienți care au astfel de dispozitive. 

Emisiunea a fost difuzată simultan, pe paginile de Facebook și canalele de YouTube, ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

 

Dr Gabriel Mitulescu, despre colostomie si ileostomie. Interviurile DCNews si DCMedical:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel