Doctoratul premierului Ciucă. UNAp, anunț despre stadiul verificărilor

Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a anunțat joi, printr-un comunicat, în ce stadiu sunt verificările lucrării de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAp) a anunțat joi, 20 ianuarie, printr-un comunicat, că a răspuns solicitării premierului Nicolae-Ionel Ciucă "de verificare a tezei de doctorat cu titlul „Dimensiunea angajării Armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”, inițiind demersurile legale ale Comisiei de etică universitară."

Instituția a precizat se află "în etapa de digitizare a tezelor de doctorat și a surselor bibliografice necesare pentru a verifica respectarea standardelor de calitate și de etică universitară în cadrul tezei de doctorat menționată anterior."

"Digitizarea presupune trei etape: scanare, recunoaștere caractere și compararea sursei originale cu forma electronică.", a adăugat UNAp. 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAp) mai transmite, în comunicat, că "în situația în care Comisia de analiză constată abateri de la respectarea standardelor de calitate și de etică universitară în cadrul tezei de doctorat, acestea sunt înaintate către CNATDCU, instituție care analizează şi decide asupra sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului în cadrul unei teze de doctorat, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 5229/2020 din 17 august 2020 pentru aprobarea metodologiilor referitoare la acordarea atestatului de abilitare, acordarea titlului de doctor, precum şi la soluţionarea sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat."

Emilia Șercan îl acuză pe premier de plagiat în teza de doctorat 

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, devenit doctor în științe militare în 2003, ar fi plagiată, conform pressone.ro. Jurnalista Emilia Șercan a notat că vorbim despre 42 de pagini din 138 care ar fi plagiate. Cel puțin 19 pagini din lucrarea premierului ar fi avut ca sursă alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” (UNAp), dintre care una ar fi fost coordonată chiar de către îndrumătorul lui Nicolae Ciucă. Mai multe detalii, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel