Dobrițoiu, după ce Băsescu l-a făcut Moș Teacă: Este liber să pună etichete pe cine vrea

Strategia Națională de Apărare, elaborată la Palatul Cotroceni, etichetată, luni, de ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, drept  "muzică lăutărească", l-a determinat pe președintele Traian Băsescu să afirme că o asemenea expresie putea fi folosită doar de către Moş Teacă, personaj literar creat de scriitorul Anton Bacalbaşa ca întruchipare a stupidităţii cazone.

Președintele Traian Băsescu, iritat de expresia "muzică lăutărească", cu care Dobriţoiu a etichetat Strategia Naţională de Apărare, a declarat luni seară: "O asemenea expresie nu putea veni decât de la moş Teacă. Strategia de apărare stă în Parlament de doi ani şi nimeni nu a dezbătut-o dar, sigur, orice Moş Teacă poate să spună că n-a primit-o. Moş Teacă e Moş Teacă", a spus șeful statului.

De asemenea, Băsescu a spus că aprecierile lui Dobriţoiu privind necesitatea schimbării legii CSAT reprezintă doar o parte a campaniei USL de atacare a instituţiilor statului. "Nu trebuie să scape nicio instituţie a statului, toate trebuie atacate, iar ministrul Apărării asta face", a declarat şeful statului.

Întrebat în legătură și cu declaraţiile ministrului Apărării potrivit cărora, odată cu modificarea Constituţiei, ar trebui să se propună şi modificarea legii de funcţionare a CSAT, privind introducerea unor prevederi referitoare la atribuţii şi în alte domenii de siguranţă naţională, președintele Băsescu a apreciat că Dobrițoiu susține campania USL de atacare a instituțiilor statului.

"Nu trebuie să scape nicio instituţie a statului, toate trebuiesc atacate, iar ministrul Apărării exact asta face. (...) CSAT poate să preia oricând o problemă de siguranţă naţională, fie că e siguranţă alimentară, fie că e siguranţă energetică, fie că e în zona siguranţei economice. Deci nu văd ce modificări trebuiesc făcute", a spus Băsescu.

Pe de altă parte, ministrul Dobrițoiu a declarat la România TV că nu are de gând să răspundă președintelui Băsescu după ce i s-a adresat cu apelativul "Moş Teacă", apreciind că acesta "este liber să pună etichete pe cine vrea domnia sa. Eu am făcut mai multe şcoli, am lucrat la NATO şi vă garantez că oficialităţile NATO nu m-ar fi selecţionat dacă aş fi fost un om după descrierea lui Traian Băsescu", a spus ministrul Apărării.

La o dezbaterea în domeniul apărării organizată, luni, în Aula Academiei Române, ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, a avut un schimb de replici în contradictoriu cu Iulian Fota, consilier prezidenţial pe Apărare. Dobriţoiu a criticat Strategia Naţională de Apărare propusă de Preşedinţie, considerând că documentul este doar "muzică lăutărească", "un panseu", "un articol", "un eseu" dacă nu se iau în considerare resursele financiare, precizând că documentul nu a fost transmis Parlamentului în termenul prevăzut de lege şi conţine sintagma "interes naţional" la singular, fapt care contravine prevederilor Constituţiei.

În replică, consilierul prezindenţial Iulian Fota l-a acuzat pe ministru de minciună şi politizare, susținând că documentul a fost transmis în primele şase luni de mandat ale preşedintelui, iar Dobrițoiu nu a venit în schimb cu un punct de vedere alternativ la strategia naţională de apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel