Dobrițoiu: CE, interesată de procedura de achiziție a avioanelor F-16 din Portugalia

Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a confirmat, miercuri, la Bruxelles, că a primit scrisori de la doi comisari europeni privind procedura de achiziție a avioanelor F-16 din Portugalia, dar a dat asigurări că achiziția respectă normele europene în materie, potrivit NewsIn.

Aflat la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de miniștri ai apărării, ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a declarat că a avut discuții bilaterale cu omologul portughez. ”L-am informat asupra faptului că la Bucureşti s-a luat o decizie în sensul achiziţionării a 12 avioane F-16 şi că în perioada următoare se vor face toate demersurile guvernamentale pentru a începe negocierile”, a spus ministrul român.

Corneliu Dobrițoiu a fost întrebat dacă există vreo nemulțumire a Comisiei Europene privind faptul că aparatele vor fi achiziționate fără licitație.

”În mod expres nu știu, e adevărat că am primit în ultimul timp două scrisori de la doi comisari europeni în legătură cu procedura de achiziţie a avioanelor F-16 din Portugalia, dar i-am asigurat că achiziţia se va face în strictă conformitate cu directiva 81, deja adoptată în cadrul legislativ intern, cât şi cu directiva 43. Cele două directive nu ne pun în situația de a încălca vreo prerogativă”, a răspuns Corneliu Dobrițoiu.

Directiva 2009/81/CE din 13 iulie 2009 se referă la coordonarea procedurilor privind atribuirea anumitor contracte de lucrări, de furnizare de bunuri și de prestare de servicii de către autorităţile sau entităţile contractante în domeniile apărării și securităţii și de modificare a Directivelor 2004/17/CE și 2004/18/CE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel