Dobre: Ziua de astăzi a fost foarte tristă

Victor Paul Dobre
Victor Paul Dobre

Fostul ministru delegat pentru Administraţie, Victor-Paul Dobre, a declarat, marţi, după ce deputaţii au votat împotriva cererii de începere a urmăririi penale formulată pe numele său, că această zi a fost foarte tristă pentru el, având în vedere că timp de 20 de ani nu și-a permis să-i impună cuiva să nu respecte legea.

"Cred că după mai bine de 20 de ani de politică, după mai bine de 20 de ani de activitate în administraţia publică unde am îndeplinit foarte multe responsabilităţi şi înalte responsabilităţi pentru mine, azi, a fost o zi foarte tristă. Sunt extrem de dezamăgit că am fost pus într-o situaţie de acest gen, atât timp cât am respectat legile ţării, respect instituţiile, am mare respect pentru ministerul Administraţiei şi Internelor şi niciodată nu mi-am permis să-i impun cuiva să nu respecte legea. E o zi în care sunt extradezamăgit”, a declarat fostul ministru, Victor-Paul Dobre, după votul din Camera Deputaţilor care a decis să respingă cererea de începere a urmăririi penale.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

Pentru Victor Paul Dobre s-au înregistrat 47 de voturi "pentru" ridicarea imunităţii şi 183 de voturi "împotrivă", în timp ce pentru Laszlo Borbely, 53 de deputați au votat ”pentru” și 181 "împotrivă".

Cu o zi înainte de votul din plenul Camerei, Comisia juridică a deputaților a respins solicitarea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

"Şi în cazul lui Victor Paul Dobre şi în cazul lui Laszlo Borbely votul în Comisia juridică a fost de 15 «împotrivă» şi două «pentru» începerea urmăririi penale. Aceste rapoarte ale Comisiei juridice vor fi prezentate mâine (marţi - n.r.) plenului, urmând ca plenul, prin vot secret, să autorizeze sau nu propunerile pe care Comisia juridică le-a făcut. Argumentele au fost pentru a nu fi de acord cu începerea urmăririi penale. Deci, nu au fost elemente pentru autorizarea începerii urmăririi penale", a declarat, luni, vicepreşedintele Comisiei Juridice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel