Dobre și Rus au procedat corect. Nu puteau garanta liste neverificate, a declarat Ponta

ponta
ponta

Foștii miniștrii Victor Paul Dobre și Ioan Rus au procedat corect atunci când au transmis că nu pot garanta datele exacte din listele electorale permanente, având în vedere faptul că acestea nu au fost verificate niciodată, a declarat, luni, premierul Victor Ponta

[caption id="attachment_222990" align="aligncenter" width="640"] Sursa foto: Mediafax[/caption]

Din datele primite de la MAI, 34.654 de persoane urmează a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, iar  512.379 de persoane aveau actele de identitate expirate şi nu le-au reînnoit până în ziua votului, a precizat premierul Victor Ponta.

Referitor la datele de la MAE, primite până acum de la instituţii străine sau de la misiunile diplomatice, totalul cetăţenilor români "cu drept legal de şedere în alte ţări" este 3.052.397 de persoane, din care nu se ştie exact numărul minorilor, a adăugat premierul Ponta, care consideră că atât fostul ministru de Interne Ioan Rus, cât și fostul ministrul delegat al Administrației, Victor Paul Dobre, au procedat corect atunci când au afirmat că nu pot garanta date care nu au fost verificate de nimeni.

"Este evident ca nimeni nu a verificat dacă datele respective erau corecte sau nu. S-a dovedit încă o dată că ceea ce domnul Dobre şi domnul Rus au transmis, şi anume că nu pot garanta numărul exact de persoane, e corect. Sigur ei tot sunt cercetaţi penal şi o să le citiţi prin ziare ce au vorbit la telefon, dar e foarte corect. Şi un singur mort dacă era, dar sunt 34.654, sunt 512.000. eu cred că au procedat foarte corect domnul Rus şi domnul Dobre spunând clar că nu pot garanta acele date atât timp cât nu fusereră verificate de nimeni", a declarat premierul Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel