EXCLUSIV  Dobândă la dobândă! Dezastru pentru românii cu credite. Daniel Zamfir: Oamenii să se aștepte la o nenorocire. PNL,USR-PLUS și UDMR au votat

Zamfir anunță că parlamentarii coaliției de guvernare au votat pentru dobândă la dobândă
Zamfir anunță că parlamentarii coaliției de guvernare au votat pentru dobândă la dobândă

Deputatul Partidului Social Democrat, Daniel Zamfir, a anunțat că urmează un val de executări silite din partea băncilor din cauza „dobânzii la dobândă”.

„Românii să se aștepte la o nenorocire. Această decizie de a prelungi perioada de amânare a ratelor în condițiile perceperii dobânzii la dobândă este o nenorocire. Această măsură este strict în favoarea sistemului bancar care, iată, nu pierde absolut nimic, ci din contră, capitalizează și dobânda, iar toată povara cade în spinarea oamenilor care, de la finalul perioadei de amânare, încep să plătească aceste rate la care se va adăuga și dobânda capitalizată.

Este o povară în plus pentru oameni, înseamnă practic împingerea lor către faliment. Vom asista în perioada următoare, fără dar și poate, la un val de executări silite din partea băncilor, un dezastru”, a transmis Zamfir, EXCLUSIV pentru DC NEWS.

Se confirmă că guvernul condus de Florin Cîțu lucrează în interesul băncilor

„Măsura nu face decât să confirme că acest guvern lucrează în favoarea băncilor fiindcă statul român garantează 100% plata acestor rate. Pentru a înțelege cititorii, lucrurile stau așa: dacă un debitor nu mai poate plăti rata la bancă, datoria este preluată de statul român, banca se alege cu banii; ulterior, statul român, prin ANAF, se îndreaptă împotriva creditorului respectiv pentru a recupera creanța. Așa ceva este de neacceptat. De ce trebuie să garanteze statul român?

Cumva pentru celelalte sectoare de activitate garantează statul român? Celor din HoReCa, de exemplu, le plătește pierderile? Celor din alte domenii de activitate le plătește statul român pierderile? Pentru sistemul bancar, guvernul Cîțu a găsit de cuviință să le acopere eventualele pierderi, doar sistemului bancar, ca să fie limpede”, a mai spus Daniel Zamfir.

Deputatul a adăugat că toți parlamentarii coaliției PNL – USR-PLUS – UDMR care fac parte din Comisiile Economică și Buget-Finanțe au votat favorabil acestei măsuri, așa cum a atras atenția și în postarea de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel