DNA - SRI. Maria Grapini, mesaj tranșant de la Sofia

Maria Grapini a transmis, luni, 19 martie, de la Sofia, unde se află în delegația oficială a PE, ca membru al Grupului de control parlamentar (JPSG) al EUROPOL, un mesaj tranșant privind subiectul desecretizării protocoalelor secrete DNA-SRI.

Umanista a reiterat nevoia de transparență, pentru ca societatea românească să poată respira liber, așa cum o cere orice democrație autentică.

"Este incredibil ce descoperim, pe zi ce trece! Protocoale secrete, încălcări flagrante ale legislației, echipe mixte între oameni care N-AU VOIE să fie parteneri, nici aici, niciunde în lume, vânătoare de oameni politici, comenzi, execuții, ingerințe grave în democrație! Ni se devoalează o realitate pe care am crezut-o demult dispărută, o stare de fapt pe care am vrut-o anihilată în 1989! Nu se poate ca oamenii noștri politici să nu fi înțeles cât de grav este ceea ce au acoperit anii aceștia, cu bună știință, este inacceptabil ca serviciile noastre secrete să facă poliție politică, în secolul XXI! Citesc, aici, la Sofia, că premierul României și ministrul Justiției au solicitat desecretizarea acestor protocoale nocive, contrare oricărei democrații stabile și spun că această desecretizare trebuie făcută ACUM, ASTĂZI, fără amânări, fără discuții! Suntem în Anul Centenarului, suntem la câteva luni de preluarea președinției Consiliului UE, suntem în cel mai puternic moment al nostru, ca simbolistică! Românii merită să afle adevărul, chiar dacă acesta va fi dureros, românii TREBUIE eliberați de tarele unui trecut care ne-a ucis spirit, ființă, tot! Desecretizați...secretele și salvați România!", a spus umanista.

Maria Grapini, discuții cu comisari

Europarlamentarul PPU-sl se află în capitala Bulgariei pentru discuții importante, în cadrul Grupului de control parlamentar mixt specializat (JPSG), legate de lupta împotriva terorismului, nevoia de asigurare a securității cetățenilor, politici europene în domeniul migrației. Maria Grapini a vorbit cu cei doi comisari prezenți la Sofia, Julian King - Comisar european pentru Securitatea UE, respectiv Mariya Gabriel - Comisar european pentru economie și societatea informatică.

[citeste si]

Concluziile, după cum a transmis umanista, "au arătat clar rolul statelor în cele două mari probleme globale - atacurile cibernetice și terorismul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel