DNA. Silvian Ciupercă, președintele PSD al CJ Ialomita, acuzat de coruptie

Ialomița s-a  înscris, de miercuri, pe harta baronilor locali. Silvian Ciupercă, președintele CJ Ialomița, este suspectat de către DNA  pentru    trafic de influență.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, miercuri dimineața,  la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Spitalului Judeţean Ialomiţa, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie, fiind vizat şi preşedintele CJ, social-democratul Silvian Ciupercă.

Potrivit procurorilor DNA, în acest dosar sunt vizaţi, în afara preşedintelui CJ Ialomiţa, şi directori din cadrul Spitalului Judeţean Ialomiţa, cu suspiciuni de fapte de corupţie. Sursele citate precizează că procurorii fac percheziţii şi la mai multe firme unde există suspiciuni de corupţie în legătură cu achiziţii publice săvârşite de către funcţionari ai statului.

Într-un comunicat de presă remis, miercuri dimineaţă, DNA precizează că procurori din cadrul Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie a Direcţiei Anticorupţie fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

Citește și: Băsescu vrea explozia dosarului EADS: Este necesar

Conform aceluiaşi document, percheziţiie făcute de către procurorii DNA se desfăşoară în 30 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, din care trei sunt instituţii publice de interes local, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Potrivit unor surse judiciare, cea de-a treia instituţie publică unde au loc percheziţii este Agenţia de Dezvoltare Sud-Muntenia.

Potrivit unor surse judiciare, Silvian Ciupercă este suspectat pentru că i-a determinat pe membrii comisiei de licitație din CJ să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul atribuirii în mod fraudulos a contractului de concesiune pentru suprafața de aproape 500 ha, teren agricol aparținând domeniului privat al Consiliului Județean Ialomița, societății SC GREEN HARVEST SRL, prejudicindu-se astfel bugetul local cu peste 198.000 lei pentru fiecare an din cei 35 de ani ai duratei pentru care s-a încheiat contractul.

De asemenea, șeful CJ Ialomița ar fi făcut  intervenţii la şeful Agenţiei Finanţelor Publice Ialomiţa pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Ţăndărei - SC Ultex SA -, dar şi la ANAF central pentru menţinerea în funcţie a directorului AJFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel