DNA, percheziții la PNL. "Nici nu ştiu despre ce este vorba. Aştept să văd ce se întâmplă"

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Florin Țurcanu, a declarat miercuri, că nu știe despre acuzațiile pe care procurorii anticorupție i le aduc și neagă orice implicare în faptele de corupţie anchetate de aceștia.

"Nici nu ştiu despre ce este vorba. Aştept să văd ce se întâmplă. Atâta timp cât am condus CJ şi am condus şi PNL şi văd descinderi la CJ şi PNL, există şi posibilitatea ca ancheta să mă vizeze. Eu ştiu că nu am dat nicio dispoziţie niciunui angajat să facă vreo ilegalitate", a afirmat Florin Ţurcanu, pentru Agerpres

Fostul şef al CJ este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals. Surse citate de Agerpres au declarat că Florin Ţurcanu ar fi obţinut, în perioada 2012- 2014, în beneficiul personal, sume de bani de la reprezentanţii legali ai unor societăţi comerciale cu capital privat din judeţul Botoşani care desfăşoară activităţi în domeniul agroalimentar, "prin intimidare şi ameninţarea cu utilizarea pârghiilor de control pentru sancţionarea firmelor, de către organe de control care desfăşoară activităţi specifice la nivel local şi central".

Fostul președinte CJ Botoșani este suspectat că ar fi atribuit preferenţial contracte de execuţie lucrări, prestări servicii unor firme agreate în schimbul unor foloase necuvenite. Contractele erau plătite cu bani din bugetele instituţiilor subordonate CJ. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel