DNA, numire Kovesi. Corlățean, mărturisiri: Ambasada SUA a făcut PRESIUNI

Darius Muresan / 01 noi 2017 / 16:27 Salveaza PDF Comentarii
Foto: luju.ro
Foto: luju.ro

Fostul ministru al Justiţiei Titus Corlăţean a declarat că în timpul mandatului său au existat presiuni din partea ambasadorilor Olandei şi SUA pentru numirea într-o "funcţie de vârf" în sistemul judiciar, referindu-se la Laura Codruța Kovesi.

"Am confirmat faptul că au existat la acel moment demersuri, în sensul de presiuni, pentru ca cel care vă vorbeşte - eram ministrul Justiţiei la acel moment -, să facă o anumită nominalizare la o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public şi am beneficiat de vizita a doi sau trei ambasadori la sediul Ministerului Justiţiei. Evident că i-am primit, am stat de vorbă.

Cel puţin în două cazuri (...) nu am apreciat insistenţa şi modalitatea în care s-a făcut acel lobby. Pot înţelege dorinţa partenerilor ca sistemul judiciar din România să funcţioneze, dar acesta trebuie să funcţioneze de o manieră profesionistă şi independentă, în primul rând pentru interesul nostru al românilor şi al României, nu neapărat la presiunile unor ambasadori străini.

Nu am apreciat modul insistent al ambasadorului Olandei de la acel moment cu care am avut mai multe discuţii. Nu am apreciat insistenţa ambasadorului american, domnul Gittenstein de la acel moment, pentru a face o nominalizare despre care se ştie. Era vorba de nominalizarea doamnei Kovesi în funcţia de vârf şi am discutat profesional în primul rând, pentru că nu făceam politică cu domnia sa", a afirmat Titus Corlăţean, după audierea sa în comisia SIPA.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23