DNA nu a fost construit pentru a găsi corupția șefului de partid de la Dâlga, spune Ponta

directia nationala anticoruptie
directia nationala anticoruptie

Premierul Victor Ponta  a susținut, luni seară la Realitatea TV, că rolul pentru care a fost gândit DNA a fost acela de a se ocupa de marea corupție, însă cei câțiva zeci de procurori nu fac de fapt nimic, încercând să acopere totul, iar proiectele cu fonduri europene au ajuns să fie blocate, întrucât cei cu atribuții amână decizii importante de frică "să nu îi ia DNA-ul".

"Este un lucru extrem de pervers: încerc şi îmi sparg capul cu noul ministru Teodorovici, cu noul şef de la ANRMAP, să găsesc de ce se blochează tot timpul fonduri europene, licitaţii. Am făcut o sută de instituţii, toate controlează. În final, când întreb "Ce faceţi?" - "Nu ştim cum, că dacă dăm, ne ia DNA-ul". Deci, în România nu se ia nicio decizie că te ia DNA-ul. Bun, DNA-ul te ia dacă faci ceva ilegal. Sunt discuţii şi în şedinta de Guvern: "Nu putem să facem". "Păi noi suntem Guvernul, dăm hotărâri..." "Păi da, dar apoi vine DNA-ul...", a relatat Ponta la Realitatea TV.

Potrivit premierului, Direcția Națională Anticorupție nu a fost construită ca o instituţie menită să ancheteze orice şef de filială a unui partid politic de comună, ci pentru combaterea marii corupţii.

"E şi o problemă obiectivă, pe care am discutat-o cu secţia de procurori, când m-au invitat: din dorinţa de a acumula totul la DNA - că l-am intrebat pe Morar: "Domnule, cum a ajuns DNA să ancheteze la referendum cine a votat?" şi mi-a explicat un lucru care îmi scăpase din punct de vedere juridic: orice lider politic, şef la filiala PSD, PDL sau PNL din comuna cea mai mică, doar pentru că e membru de partid este anchetat de DNA, ceea ce e o prostie. DNA a fost construit pentru marea corupţie, nu ca să găseşti corupţia şefului de partid de la Dâlga (...) DNA, care a pornit de la ideea că va combate marea corupţie - miniştri, parlamentari, preşedinţi - a ajuns să fie acum o chestie care le face pe toate şi, de fapt, nu mai face nimic, pentru că n-ai cum, cu câteva zeci de procurori, să anchetezi toată România", a spus Ponta.

Premierul a mai arătat și faptul că în Raportul MCV nu este menţionată cea mai gravă criză din justiţia română. E un CSM care îşi amână şedinţa în fiecare săptămână. În interior, e o mare problemă,  în care judecătorii votează împotriva altora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel