DNA l-a trimis în judecată pe primarul Buzăului, Boșcodeală (PSD)

boscodeala dece
boscodeala dece

Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, este trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.  Social-democratul se face vinovat de prejudicierea bugetului local al municipiului cu 2,2 milioane de lei, spun procurorii anticorupție, citați de Digi24.

Boșcodeală este acuzat că a acordat în mod ilegal unor asociații sportive și persoane juridice non profit, între anii 2002 și 2008, din funcția de primar al Buzăului, fonduri nerambursabile din bugetul local. Totodată, spun procurorii, edilul le-a pus la dispoziție acestora, gratuit, complexul Sportiv Gloria Buzău. Beneficiari finali ai sumelor de bani și al dreptului de a folosi complexul sportiv sunt societăți comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociațiile sportive.

Președinte al PSD Buzău, Boșcodeală a prins rădăcini puternice la primăria municipiului, pe care o conduce din 1996.

DNA acuză că bugetul local al Buzăului a fost prejudiciat cu  aproximativ 2,2 milioane de lei în urma deciziilor edilului Boșcodeală.

Consiliul Local al Municipiului Buzău s-a constituit parte civilă în procesul penal, până la finalizarea cercetărilor. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe o parte din bunurile imobile aparținând primarului.

Înalta Curte a decis, ca urmare a unei solicitări DNA, ca dosarul liderului pesedist de la Buzău să fie judecat de Judecătoria din Brașov.

Constantin Boșcodeală a scris în ultima declarație de avere și de interese, din iunie 2013, că are mai multe terenuri, trei apartamente, două case de locuit și două mașini. Primarul nu a menționat și veniturile din conturi, obligat fiind să declare venituri care depășesc însumat 5.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel