DNA. Gheorghe Ștefan, NOU dosar penal

Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț, a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență, într-un nou dosar privind fraudarea Poștei Române.

Potrivit unui comunicat DNA, Gheorghe Ștefan este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, pe când era primarul municipiului Piatra Neamț.

De asemenea, în dosar mai sunt stipulate alte patru nume, acela al fostului director al Poștei Române, Mihăilescu Cosmin Dragoș, dar și cel al omului de afaceri Constantinof Marian. Celelalte două persoane trimise în judecată sunt fostul director al Direcției dezvoltare din cadrul C.N.P.R. Chebac Mihai și Firuti Dorin pe atunci administrator al S.C. Romkuvert S.R.L., S.C. ROMKUVERT S.R.L. și S.C. ROMKUVERT IND S.R.L.

Gheorghe Ștefan este acuzat că "i-a propus inculpatului Constantinof Marian ca, în schimbul unor sume de bani, își va folosi influența pe lângă reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română S.A (C.N.P.R.), astfel încât sucursala „Fabrica de Timbre” – C.N.P.R., să le atribuie unor societăți comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte având ca obiect furnizarea de hârtie. Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ștefan urmau să provină tocmai din încasările obținute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ștefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate.", potrivit sursei citate.

"S-a constituit un circuit scriptic, fictiv (în mare parte) care atesta preluarea de către „Fabrica de timbre” a cantității de hârtie de la societățile comerciale ale lui Constantinof Marian și predarea ei spre prelucrare la S.C. Romkuvert S.R.L.. Circuitul trebuia să ascundă lipsa hârtiei din gestiunea „Fabricii de timbre” și să confere răgazul încheierii unor noi contracte care să genereze profitul din care să fie cumpărată și hârtia nelivrată (o parte din bani fiind dați lui Gheorghe Ștefan).", mai spun procurorii.

"Valoarea totală a prejudiciului cauzat Companiei Naționale Poșta Română S.A.(C.N.P.R.) e de 2.215.678 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă. 

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Gheorghe Ștefan, Mihăilescu Cosmin-Dragoș, Chebac Mihai, Firuti Dorin-Laurian, S.C. Romkuvert S.R.L. și S.C. Romkuvert IND S.R.L.", se arată în sursa citată.

Fostul edil a fost condamnat și în luna ianuarie de către Tribunalul București la trei ani închisoare cu executare, după ce și-a recunoscut vinovăția în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel