DNA, fără Dumnezeu. Procurorii băsiști au scos la anchetă enoriașii din biserică

Enoriașii vrânceni  din Suraia au avut parte de un eveniment neplăcut de Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători creștinești. Aflați în biserică, la oficierea slujbei, aceștia au avut parte de o descindere a procurorilor DNA pentru a fi anchetați la modul cum au votat la referenndumul de demitere a președintelui suspendat, Traian Băsescu

Trei procurorii DNA şi 9 poliţişti au mers la biserica din Suraia pentru a-i ancheta pe enoriași în legătură cu referendumul, existând suspiciuni că ar fi existat cazuri de vot multiplu. Slujba a fost întreruptă iar preotul a fost nevoit să iasă din biserică pentru a lămuri problemele. Credincioşii au fost vizibil deranjaţi de acţiunea procurorilor.

 "Procurorii de la DNA au venit însotiti de nouă polițiști. Au venit în localitate. Eu eram la hramul bisericii Sfânta Maria. Am fost chemați să le arătăm unde stau cetățenii, să le ia declarații. Considerăm că este un abuz pentru că am primit telefoane de la oameni speriați că nu mai merg la vot ca au fost intimidați", susține Vasile Grosu, primarul localității Suraia, pentru România TV.

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea a declarat la postul B1 TV că oamenii din localitate sunt speriați, iar ceea ce fac procurorii este un „abuz inimaginabil”.

 „Este păcat că asemenea abuzuri din partea DNA-ului se întâmplă într-o asemenea zi. Ceea ce este regretabil este că se iau declarații unor oameni foarte în vârstă, unii dintre ei poate că mai au puțină vreme de trăit și săracii oameni, vă dați seama, sunt înnebuniți, pentru că nu mai înțeleg nimic,” a spus acesta.

Marian Oprișan a precizat că nu au existat nereguli la vot, plângerile fiind făcute exclusiv de PDL-ul local și dovedindu-se nefondate.

Și în cursul zilei de  marți, procurorii DNA au făcut anchete în Gorj și în Olt, unde aceștia au întrebat oamenii dacă au fost la vot și dacă își recunosc semnăturile din tabelele folosite la referendum.

 De asemenea, peste 200 de oameni s-au adunat în faţa Primăriei din Piatra Olt , supăraţi de modul în care au fost audiaţi.  Nemuţumirea oamenilor vine după ce procurorii au umblat toată ziua prin oras cu masina politiei. La unele case s-au oprit in fata portii pentru a sta de vorba cu localnicii.

În cadrul acestor anchete este suspectă implicarea DNA. Această instituție este abilitată să ancheteze doar marea corupție și evaziunea fiscală care depășește un milion de euro.

Față de acest evenimet grav, petrecut într-un lăcaș de cult și într-o zi sfântă de sărbătoare a românilor, este de așteptat o reacție pe măsură din partea Bisericii Ortodoxe Române, poate chiar a Patriarhului Daniel. Nu este posibil ca slujba dintr-o biserică să fie pângărită de un grup de anchetatori fără Dumnezeu, coordonați de la centru de procurorul general, Codruța Kovesi și șeful DNA, Daniel Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel