DNA, dosarul Belina. Ingrid Mocanu, director Ministerul Justiției: Decizia, perfect legală

Ingrid Mocanu a explicat în emisiunea ”Descoperiți”, moderată de Andreea Sava, la Antena 3, de ce Hotărârile de Guvern în ceea ce privește lacul Belina, au fost legale.

Ingrid Mocanu, fost director al departamentelui de avizare al ministerului Justiției, a făcut declarații importante în emisiunea Descoperiți, realizată de Andreea Sava la Antena 3. Ingrid Mocanu spune că Hotărârile de Guvern din atât de controversatul dosar Belina, deschis de DNA, sunt legale. 

”Prima HG schimbă un cod de clasificație și schimbă natura juridică a unui bun. S-a considerat în urma unor măsurător cadastrale că acele imobile nu sunt obligate să rămână în domeniul public al statului. Există legea numărul 213 care enumeră anumite categorii de bunuri care nu pot ieși din domeniul public al statului, precum: canale navigabile, râuri, plaje. În momentul în care se constată că un râu nu mai face parte din categoria respectivă, i se poate schimba codul de clasificație, nu e un canal navigabil de exemplu, sau nu este o plajă.

Atunci i se schimbă codul de clasificație și el nu iese automat din domeniul public, rămâne în domeniul public, dar dacă se impune, este o necesitate, el poate fi transmis în domeniul local. Tot public, doar că local, la județ”, a precizat Ingrid Mocanu.

Astfel, Ingrid Mocanu a explicat că atât de controversatul lac Belina, a fost trecut din domeniul public al statului, din administrația Apelor Române, ”în domeniul public al Teleormanului și de acolo a fost valorificat”. Totodată, Ingrid Mocanu a precizat că la motivele HG este trecută concesionarea către o firmă, prezentând în acest sens și un document.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel