DNA, dosar Rovan Plumb. Predoiu: Să meargă în instanță

Deputatul PNL, Cătălin Predoiu susține că, dacă Rovana Plumb se consideră nevinovată atunci ar trebui să meargă în instanță

Mai mult, deputatul PNL critică membrii PSD-ALDE, despre care spune că încă nu înțeleg că doar instanța de judecată se poate pronunța printr-o hotărâre definitivă asupra vinovăției unui om. Iar în opinia sa, nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar parlamentarii, informează Antena 3.

„Noi nu suntem instanță de drept penal noi suntem Parlamentul României. Problema este că PSD -ALDE nu înțeleg ce consecinte dramatice decurg din respingerea cererilor Ministerului Public. Noi nu hotărâm cine este vinovat sau nu, ci hotărâm care este pozitia Parlamentului in raport cu cererile Ministerului sau Parchetul".

Totodată, deputatul PNL atrage atenția asupra faptului că mai multe cereri ale procurorilor DNA sunt respinse în Parlament iar din acest lucru se înțelege că, de fapt că, parlamentarii fac scut pentru a se apăra în fața DNA.

„De cele mai multe ori este criticat Parlamentul că respinge aceste cereri. În conditiile in care in Romania problema copruptiei nu este rezolvata se creeaza in opinia publica sentimentul că in Parlament sunt oameni mai presus de lege care nu sunt suspusi acelorasi proceduri. Asta subminzează credibilitatea și în relația dintre Parlament și popor.

Asta creează că cei din Parlament au un regim privilegiat. Sunt acoperiți cu texte. Problema noastră este sa dăm un semanl clar că orice procedură judiciarpă trebuie hotărâtă de un judecător. Doar un judecător este îndrituit să facă acest lucru. Cei care neagă principiul prezumției de nevinovăție sunt chiar membrii PSD-ALDE. Prezumția de nevinovatie însemană să fii nevinovat până cand o hotărare judecătorească să devină definitivă. Membrii PSD Ald ar trebui să dea curs cererilor procurorilor” , a declarat Cătălin Predoiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel