DNA, dosar Belina. Sesizare CCR: Toader, REACȚIE

Ministrul Tudorel Toader a vorbit despre sesizarea CCR în cazul anchetării DNA a două Hotărâri de Guvern din Dosarul Belina.

Tudorel Toader a precizat că au fost discuții în Guvern despre sesizarea CCR, dar a spus categoric că ministrul justiției nu este abilitat să o facă. Sesizarea la CCR poate fi făcută de președintele Senatului, al Camerei Deputaților sau premier.

”Sunt ministru, dar nu sunt membru de partid. Particip la punerea în aplicare a unui program politic pe segmentul justiției, dar rămân un ministru independent. Nu vă răspund eu dacă există sau nu un conflict politic. Nu pot da exemplu cine a generat conflictul și cum va fi soluționat.

În Guvern a fost pusă în discuție posibilitatea sesizării CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public prin DNA care anchetează procedurile și legalitatea adoptării a două HG.

Premierul e subiect de sesizare a CCR după cum e și președintele Senatului și al Camerei Deputaților. În niciun caz ministrul justiției nu e abilitat să sesizeze CCR”, a declarat Tudorel Toader la Parlamentul României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel