DNA, dosar Belina, ”luptă disperată”. Tăriceanu: Nu vi se pare indiscretă întrebarea?

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit la România TV despre dosarul pe care DNA l-a deschis împotriva miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

Călin Popescu Tăriceanu a evitat să răspundă la întrebarea dacă a discutat cu Liviu Dragnea, astăzi, după ce DNA i-a transmis vicepremierului Sevil Shhaideh că are calitatea de suspect în dosarul Belina. În momentul în care jurnalista Denisa Pascu a insistat, Tăriceanu i-a răspuns cu o întrebare: ”Nu vi se pare că întrebarea este ușor indiscretă? Cu domnul Dragnea vorbesc și de șapte ori pe zi, dar se întâmplă și să nu voribim”. Jurnalista a specificat că se referă la ”discuții care vizează subiecte” de interes politic, iar liderul ALDE a precizat că ”din câte știu, poate greșesc, domnul Dragnea nu era astăzi în București. Nu urmăresc programul domnului Dragnea atât de atent. Luni, cel mai probabil, ne vom întâlni și vom discuta toate subiectele de interes comun”.

Tăriceanu a avut însă o reacție dură la ceea ce s-a întâmplat azi la DNA cu dosarul Belina. Președintele Senatului consideră că instituțiile de forță duc ”o luptă disperată” pentru ”a păstra puterea”, planul fiind dezvăluit chiar de către Laura Codruța Kovesi în celebra înregistrare de la ședința DNA. Totodată, Tăriceanu consideră că legile Justiției au deranjat, vizat era Parlamentul, dar se încearcă lovirea Guvernului. 

”Reacția DNA-ului vine în urma unor scandaluri care pun într-o lumină defavorabilă insitutita și pe doamne Kovesi. Aici putem reține câteva lucruri. Scandalul cu procurorul Negulescu care ne dezvăluie o față puțin bănuită a modului în care au acționat procurorii în România, unii procurori DNA și, bineînțeles, aspectul legat de informațiile care au apărut în urma controlului făcut de Inspectia Judiciară. Am văzut lupta disperată din cadrul CSM pentru a se decapita Inspecția Judiciară.

Toate aceste lucruri au dus la o strategie de contraatac a DNA după tiparul pe care doamna Kovesi în celebra înregistrare a dezvăluit-o cu mai mult timp în urmă: ”găsim cațiva miniștri, facem plângere penală, găsim o diversiune să aruncăm toată atenția față de ce face Parlamentul și zona politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Strategia DNA. Ținta: Parlamentul

Acesta a continuat și a precizat că ”Nu am nicio îndoială că aceasta e strategia. Este a nu știu câta oară când foști miniștri sunt anchetați pentru fapte petrecute cu foarte mulți ani în urmă. Această acțiune face parte dintr-un plan mai amplu de decredibilizare a actualului Guvern. 

Îmi pare foarte rău că ceea ce se întâmplă e o nouă reflectare a unui fenomen despre care am mai vorbit: o luptă disperată pentru păstrarea puterii pe care unele insituții de forță din România au acaparat-o.

Aici există o responsabilitate inclusiv din partea președintelui. Nu poate spune ca lucrurile merg bine. Are obligația să se aplece cu responsabilitate asupra modului cum funcționează aceste insittuții. 

Încercarea ar fi vizat în primul rând Parlamentul. Ceea ce deranjează foarte mult e pachetul de reformă a legilor Justiției. Parlamentul e foarte greu de slăbit numeric, sunt foarte mulți parlamentari, există o majoritate solidă. E mult mai ușor de slăbit un Guvern. Ce pot să vă garantez e că majoritatea actuală e conștientă de aceste amenințări. Toți colegii sunt extrem de solidari. Orice încercare de răsturnare politică a alegerilor din 2016, cu tot sprijinul extern pe care încearcă să-l obțină și uneori reușesc să-l mobilizeze, nu vor reuși să schimbe majoritate și actualul Guvern”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel