DNA - DIICOT, candidați. Toader: Spun de ce

Rodica Mitu / 21 noi 2018 / 19:24 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Tudorel Toader a declarat, miercuri, că nu l-a surprins refuzul din partea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la cei cinci candidaţi la funcţii de conducere în DNA şi DIICOT, în schimb a fost surprins de motivarea acestor respingeri. 

„Pe mine nu m-a surprins refuzul, după cum nu m-a surprins nici avizul negativ din partea CSM pentru revocarea procurorului general. Nu am fost foarte surprins de refuzul preşedintelui, dar, sigur, am fost surprins de motivarea, justificarea acestor respingeri, că sunt cinci. Preşedintele a vrut să meargă pe argumente de legalitate, că aşa îi dă voie legea, dar, după părerea mea, le-a greşit şi o să spun de ce. Pentru că a scris, nu a scris preşedintele, cineva de acolo, pe o pagină, nici pagina nu era toată ocupată, cam trei sferturi, adică se repetă - să schimbi doar numele şi nu ştiu ce acolo, că opţiunea e aceeaşi, şi în final spune că dosarul nu a avut între piesele lui şi răspunsul de la CNSAS precum că respectivii candidaţi nu au fost colaboratori ai fostei Securităţi”, a spus Tudorel Toader, la Palatul Parlamentului.

Ministrul Justiției a adăugat că obligaţia de verificare la CNSAS nu îi revine preşedintelui, potrivit unui articol din Legea 303/2004, ci revine Consiliului Superior al Magistraturii. Conform ministrului, CNSAS ar trebui să răspundă în 15 zile, iar dacă nu o face există declaraţia anuală pe care magistraţii o dau pe propria răspundere.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22