DNA cere avizul Camerei Deputaților pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta

DNA a transmis conducerii camerei Deputaților o solicitare  pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta. Premierul  era deputat în vremea în care se presupune că a săvârşit infracţiunile de conflict de interese.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a confirmat că cererea DNA a ajuns la Cameră. "Am convocat pentru ora 17.00 şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor pentru a stabili procedurile care sunt înscrise în regulament. Nu am citit dosarul", a spus Valeriu Zgonea.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cererea-dna-de-incepere-a-urmaaririi-penale-a-premierului-victor-ponta-a-ajuns-la-parlament_224761.html#ixzz3cBdxiiLT

O decizie a Curţii Constituţionale spune că în acest caz, preşedintele ţării nu-l poate suspenda pe premier. Doar Parlamentul îşi poate da acordul în privinţa ridicării imunităţii.

Curtea a stabilit în 2008 că "în aplicarea dispoziţiilor art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţie, Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza Camera Deputaţilor sau Senatul, după caz, pentru a cere urmărirea penală a membrilor şi a foştilor membri ai Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor şi care, la data sesizării, au şi calitatea de deputat sau de senator".

Potrivit aceleiaşi decizii, "în aplicarea dispoziţiilor art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţie, Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza Preşedintele României pentru a cere urmărirea penală a membrilor Guvernului şi a foştilor membri ai Guvernului, care, la data sesizării, nu au şi calitatea de deputat sau de senator".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel