DNA a pus sechestru pe averea lui Tudor Pendiuc, primarul Piteștiului

Tudor Pendiuc, primarul PSD din Pitești,  arestat preventiv pentru 30 de zile în urma unor acuzații de luare de mită și abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, mai primește o lovitură din partea DNA.

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Tudor Pendiuc, dar şi pe averea fiicei acestuia, care în prezent se află sub control judiciar. Primarul Piteştiului ar fi luat mită 1 milion de euro pentru a favoriza două firme într-un contract de modernizare a transportului public din oraş.

Măsura sechestrului a fost impusă pentru recuperarea sumei de 24 milioane lei.

Citește și: Tudor Pendiuc a fost arestat. Fiica primarului, Ema, cercetată în stare de libertate



În acest sens, DNA au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe 40 de autobuze aflate în proprietatea firmei CNCD, custode al bunurilor fiind desemnată societatea Consiliului Local Pitești, Publitrans 2000, care le va putea folosi în continuare pentru a asigura transportul public de persoane în municipiu.

Anchetatorii au constatat că doar cele 40 de autovehicule se află în proprietatea efectivă a societății CNCD, care le-a înmatriculat la începutul anului 2012, ele făcând parte dintr-un lot de 80 de autobuze achiziționate anterior printr-un contract de leasing. Fiecare autobuz avea, la momentul achiziției, o valoare de 170.000 de euro. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel