DNA a descins în Guvern. Ministru PNL, anunț

Procurorii DNA au descins în Guvern. Un ministru PNL a făcut anunțul.

Ion Ștefan, ministrul demis de la Dezvoltare, a adus mai multe lămuriri, după ce procurorii DNA s-au prezentat la ministerul condus de acesta.

"Zilele trecute, eu am mers la DNA pentru a mă pune la dispoziţia procurorilor, în urma unei acuzaţii din partea unui secretar de stat din Guvernul Dăncilă. Şi, atunci, l-am invitat să mergem la DNA. Dacă are ceva de spus, eu sunt dispus să renunţ la imunitatea parlamentară. Şi am fost la DNA, a doua zi. De fiecare dată când voi fi acuzat de corupţie, sunt pregătit să merg la DNA, nu am nimic de ascuns.

Cu privire la ce s-a întâmplat în ultima perioadă în cadrul Ministerului, aş vrea să vă spun: Curtea de Conturi a realizat un raport de audit financiar, în 2018, cu privire la activitatea ministerului şi, la pagina 54, scrie negru pe alb: "ministerul nu a efectuat controale privind verificarea exactității şi a realităţilor datelor din rapoartele trimise de beneficiar, comparativ cu situaţia din teren referitoare la lucrările executate", motivând că nu au avut personal sufucient şi volumul mare de muncă", a spus Ion Ştefan.

"Toate neregulile găsite în timpul controlului au fost înaintate către organele de anchetă"

"La preluarea mandatului, am hotărât să controlăm şi să verificăm toate cererile de plată înainte către minister. Aşa că, din noiembrie, toate cererile au fost verificate în teren. În urma acestor verificări, au foste reţinut la plată un număr important de cereri, în valoare de peste 500 de milioane de lei. Toate procesele verbale, toate constatările din teren au fost înaintate către organele de anchetă. Toate neregulile găsite în timpul controlului au fost înaintate către organele de anchetă. Ieri, o echipă DNA a venit la Ministerul Lucrărilor Publice pentru a ridica anumite documente", a mai spus Ion Ştefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel