DNA, URMĂRIRE PENALĂ 9 MINIȘTRI. Iohannis: ACL, pentru ridicarea imunității

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că parlamentarii ACL vor vota pentru ridicarea imunității foștilor miniștri implicați în dosarul privind presupuse fapte de corupție în cazul mai multor contracte referitoare la licențe IT de sute de milioane de euro.

"Noi vom vota clar pentru încuviințarea începerii demersului de verificare din partea procurorilor. Am spus acest lucru încă de la început când am devenit președintele PNL și le-am spus colegilor noi — trebuie să avem această putere să spunem da, dacă este o bănuială vă rugăm să verificați'", a spus Iohannis, la Adevărul Live.

El a amintit de inițierea de către ACL a proiectului de lege privind simplificarea procedurilor de încuviințare a verificării în astfel de situații.

"Cred că este o dovadă în plus că acel act ar face bine să fie aprobat. Eu cred că nu putem să continuăm în acest stil ca Parlament, printr-un simplu vot să se oprească o posibilă urmărire penală atunci când este un indiciu clar că acolo se verifică acte de natură penală", a afirmat Iohannis.

El a precizat că cunoaște detalii din acest dosar, dar că răspunsul său rămâne la fel de valabil indiferent cine ar fi în cauză, întrebat cu privire la faptul că între cei acuzați se numără și un membru PDL. Președintele PNL a arătat că nu are niciun motiv să creadă că DNA nu este echidistant politic.

Klaus Iohannis a subliniat și că este total împotriva amnistiei pentru fapte de corupție, punctând că aceasta "ar fi calea greșită spre o curățire a societății".

Direcția Națională Anticorupție a cerut săptămâna trecută ridicarea imunității pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foști miniștri.

CITEȘTE ȘI: DNA, URMĂRIRE PENALĂ 9 MINIȘTRI. DNA pregătește lotul 2 în Dosarul Microsoft. Noi politicieni vizați

Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul în vederea sesizării președintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaților și a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de nouă persoane, care în perioada în care se presupune că au săvârșit infracțiunile au îndeplinit funcția de ministru.

Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general referatul în vederea sesizării Senatului, respectiv a Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Șerban Mihăilescu, în vederea sesizării Parlamentului European pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Dan Nica, în vederea sesizării președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Nicolae Tănăsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel