Djokovic, sindicat al jucătorilor, majorarea retribuţiilor

foto: Twitter / @ATPWorldTour
foto: Twitter / @ATPWorldTour

Tenis: Novak Djokovic pledează pentru un sindicat al jucătorilor şi pentru o majorare a retribuţiilor.

Tenismanul sârb Novak Djokovic a pledat pentru crearea unui sindicat al jucătorilor cu scopul de a obţine majorarea retribuţiilor lor, susţin mai multe publicaţii, citate de AFP.

Câştigător a 12 turnee de Mare Şlem, preşedintele consiliului jucătorilor din circuitul ATP a luat cuvântul cu ocazia unei reuniuni desfăşurate la Melbourne, la care au mai participat Roger Federer, Rafael Nadal şi Andy Murray.

Conform publicaţiei The Times din Londra, Djokovic a urcat la tribună şi a cerut tuturor celor care nu sunt jucători de tenis să părăsească sala, iar apoi a fost adus un jurist specializat în chestiuni salariale. Conform The Telegraph, Djokovic a subliniat că turneele de Mare Şlem nu returnează decât 7 la sută din câştigurile lor jucătorilor, o cifră pe care a comparat-o cu cele 50 de procente din baschetul american.

Luarea de cuvânt a fostului lider mondial a intervenit după ce directorul Openului Australiei, Craig Tiley, a făcut referire la un proiect de majorare a fondului de premiere, de la 55 milioane dolari la 100 milioane în cinci ani. În opinia The Times, crearea unui sindicat ar fi o ruptură cu sistemul actual în care ATP reprezintă în acelaşi timp turneele şi jucătorii.

ATP a refuzat însă să facă orice comentariu pe această temă, în timp ce Federaţia australiană nu a făcut nici ea niciun comentariu.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.11