Djokovic, calificat în ”careul de ași”, după un meci ”deloc agreabil”: A fost multă suferință pe toate planurile

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Novak Djokovic s-a calificat în al 48-lea ”careu de ași” în turneele de Grand Slam. În semifinală se întâlnește cu italianul Sinner.

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, s-a calificat în ”careul de ași” de la Australian Open, după un meci ”deloc agreabil”, pe care l-a câștigat, scor 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3, în fața americanului Taylor Fritz (locul 12 ATP).

Meciul a durat aproape 4 ore și a fost disputat pe o căldură insuportabilă, cu temperaturi în jur de 30 de grade Celsius, temperatură neîntâlnită de la începutul turnelui.

”Acest meci nu a fost deloc unul agreabil. Sunt mândru că am depășit acest gen de  provocare, bucuros că am câștigat, desigur, dar nu a fost deloc agreabil. A fost multă suferință pe toate planurile”, a declarat Djokovic după victoria care i-a adus a 48-a calificare în ”careul de ași” al unui turneu de Grand Slam, scrie Agerpres.

”Cred că amândoi am suferit de căldură. Pe hard, suprafața absoarbe căldura și probabil că o simți și mai mult pe teren decât în tribune. Este greu să-ți încetinești ritmul cardiac și să-ți controlezi respirația.

Este foarte intens. Pungi cu cuburi de gheață pe cap, pe corp, este una dintre modalitățile de a încerca să scazi temperatura, să te răcorești puțin.

Pentru că simți că ești prins într-o capcană de căldura aceasta”, a mai spus sârbul, care deține 24 de trofee de Grand Slam, dintre care 10 sunt la Australian Open.

Jannick Sinner, următorul adversar

Djokovic se va confrunta cu tânărul italian Jannick Sinner, locul 4 ATP, în semifinale, care l-a învins pe rusul Andrey Rublev (locul 5 ATP), cu minimum de seturi.

Djokovic și Sinner se cunosc destul de bine, în ciuda diferenței de vârstă dintre aceștia. În meciurile directe, sârbul conduce cu 5-2, cele două victorii ale italianului fiind obținute în Turneul Campionilor, în faza grupelor, respectiv în Cupa Davis.

Citește și: „Vaccinează-te, prietene!“ - i-a strigat un spectator lui Djokovic în timp ce servea punctul de meci al victoriei la Australian Open / video 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel