EXCLUSIV  Divorţul, un "cancer emoţional". Radu Leca: Te termină, te distruge, te rupe, te usucă!

Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels
Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels

Ramona Dumitru și Radu Leca au vorbit, în cadrul emisiunii Ultrapsihologie, despre divorţul emoţional. 

Depășirea unui divorț este un proces complex, comparabil din punct de vedere psihologic cu depășirea unei doliu. A nu acorda atenție acestui  poate duce la o serie întreagă de consecințe negative care riscă să submineze sănătatea mintală a persoanei implicate în procesul de divorț, mai ales dacă vorbim despre acea persoană care nu își dorește divorțul. Despre acest lucru au discutat psihoterapeutul Ramona Dumitru (Popescu) și psihologul Radu Leca, în emisiunea Ultrapsihologie, realizată de DC News.

”Astăzi vorbim despre divorț: cum apare, de ce apare, cum se manifestă emoțional partenerii, de ce există dezbateri, certuri... Divorțul reprezintă, din punctul meu de vedere, un cancer emoțional. Divorțul reprezintă structura oncologică a unei familii. Când treci prin divorț, din punct de vedere emoțional, te termină, te distruge, te rupe, te usucă și te face să fii cea mai proastă variantă a ta din toate timpurile atât timp cât nu îți dorești acest divorț. Atunci când îți dorești acest divorț este ca o eliberare”, a declarat  psihologul Radu Leca în debutul emisiunii.

Bineînțeles, divorțul poate însemna pentru cel care și-l dorește o mare eliberare, dar ce se întâmplă cu cel care nu iși dorește divorțul?

”În cazul în care nu vrei să divorțezi și lucrurile stau cu totul diferit și ai fost pus în fața faptului împlinit vei trage de timp. Un divorț poate dura chiar și trei ani zile sau mai mult”, declară Radu Leca. 

Psihoterapeutul Ramona Dumitru (Popescu), invitat al emisiunii, explică unul dintre motive pentru care un divorț se poate prelungi pe o perioadă de timp mai lungă.

”Cel care nu își dorește divorțul va trage de timp mai ales dacă există un minor la mijloc. El sau ea se va folosi de copii pentru a te trage înapoi în relație. Însă atunci când s-a produs un divorț, voi doi ați rămas doar părinți, nu mai sunteți parteneri, deci nu veți avea vreun motiv pentru a petrece timp împreună. Pentru că vorba aceasta”pentru copil”, are multe dedesubturi”, a declarat Ramona Dumitru.

Divorțul este alcătuit din mai multe fațete. Nu este doar o simplă instituție juridică care sancționează încheierea unei relații în ochii legii. Dar mai presus de toate este sfârșitul unei legături, care implică inevitabil consecințe emoționale care trebuie gestionate astfel încât să poată fi rezolvate în cel mai bun mod posibil. Pentru a afla mai multe detalii despre gestionarea emoțională a unui divorț, urmăriți mai jos înregistrarea integrală a emisiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel