Diuretice naturale: remedii contra retenției de apă

Diureticele naturale te ajută în sezonul cald pentru combaterea retenției de apă. Iată o serie de remedii naturale. 

Fructele și legumele sunt cunoscute dintotdeauna pentru efectul lor diuretic natural. 

Motivul? „Sunt bogate în apă și potasiu, ceea ce le permite să stimuleze rinichii și să contribuie la lupta împotriva retenției de apă. Unele vegetale conțin în plus substanțe deosebite, de exemplu, fructozanele din spanac, care stimulează în mod specific rinichii”, potrivit volumului „100 de alimente pentru o viață sănătoasă”. 

Feniculul este unul dintre cele mai puternice diuretice, eliminând excesul de lichide și ajutând la reglarea mai multor procese digestive. 

Alte surse foarte bune de substanțe diuretice sunt fructele (cireșe, pepeni, pere, piersici, citrice, ananas), precum și legume precum prazul, ceapa, roșiile, castraveții.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este cunoscut pentru concentrația ridicată de antioxidanți și alți compuși care ajută la slăbit. Are de asemenea proprietăți diuretice care stimulează detoxifierea naturală a organismului, un proces important pentru a echilibra nivelul de fluide din corp și pentru a elimina toxinele.

Atenție!

Dacă ai gleznele, picioarele sau abdomenul umflate în primele ore ale zilei, indiferent de dieta adoptată și evitarea excesului de sare, este necesar să mergi la medic. Uneori, cauzele acestei probleme pot fi tulburările hormonale sau unele afecțiuni renale, hepatice ori circulatorii. Retenția de apă trebuie diagnosticată și poate fi tratată. Adoptarea unor obiceiuri benefice contează mult pentru starea de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel