Dispută în interiorul PSD, între doi importanţi lideri. Marcel Ciolacu: Asta ar trebui să facă dl Breaz

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a lansat un avertisment pentru ministrul Culturii, Daniel Breaz, după ce acesta a declarat că îşi doreşte înfiinţarea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului. 

"Generații întregi de oameni de stat au contribuit pentru ca România să fie astăzi un model regional în ceea ce privește protecția minorităților. Suntem prima țara din sud-estul Europei care a adoptat o legislație clară împotriva discriminării și care am recunoscut rolul major pe care minoritățile, în general, și comunitatea evreiască, în special, l-au jucat în modernizarea statului român. 

Tocmai de aceea, înființarea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului este binevenită pentru a aduce un omagiu permanent și sincer tuturor celor care au suferit în acea perioadă întunecată și tristă a istoriei. 

Este o idee generoasă, care corespunde necesarului de recunoaștere istorică a greșelilor din trecut. Este o idee bună, însă prost aplicată și gestionată. Și care tinde să nască pe nedrept sentimente contradictorii în societate la adresa comunității evreiești. Nu înțeleg de ce ministrul Culturii, Daniel Breaz, preferă să întrețină această polemică păguboasă pentru statul român și face tot felul de afirmații nepotrivite cu privire la acest subiect. ", a scris preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Avertisment pentru ministrul Culturii


"Înainte de a mai ieși public, poate că ministrul Breaz ar trebui să se consulte cu specialiștii în domeniu, cu oamenii de cultură și cu reprezentanții comunității evreiești. Ar avea ”surpriza” să afle că nimeni nu este de acord cu măreața idee de a face un soi de struțo-cămilă a muzeelor bucureștene care să cuprindă patru muzee fără nicio legătură unul cu altul, printre care și acesta nou al Holocaustului. Cu atât mai puțin să îl pună în curte la Antipa. 

Iar dacă și-ar întreba și colegii parlamentari, sunt convins că l-ar sfătui să promoveze un proiect de lege prin Parlament și să existe o dezbatere consistentă, pentru că așa este normal și firesc în democrație. În fapt, înainte de a fi ministru, domnul Breaz este senator! Și reprezintă oamenii!", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel