Discuții aprinse buget UE. Întâlnire Iohannis - Borisov - ţările 'frugale'

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul bulgar, Boiko Borisov, au avut, vineri, o întâlnire cu liderii ţărilor aşa-numite 'frugale' în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European, în care se discută despre bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul bulgar, Boiko Borisov, au avut, vineri, o întâlnire cu liderii ţărilor aşa-numite 'frugale' în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European, în care se discută despre bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027. Întâlnirea a avut loc la solicitarea liderilor aşa-numitelor ţări 'frugale' - Austria, Danemarca, Olanda şi Suedia.

Liderii acestor ţări au avut întâlniri şi cu alţi şefi de stat şi de guvern prezenţi la summit. Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a participat la o reuniune de coordonare cu omologii din grupul statelor membre 'Prietenii coeziunii', în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Obiectivul liderilor din acest grup, care se va numi începând de vineri 'Prietenii unei Europe ambiţioase', este obţinerea unui buget ambiţios, în interesul Europei şi al cetăţenilor europeni. Ţările net contributoare - Germania, Austria, Ţările de Jos, Suedia şi Danemarca - vor să-şi plafoneze plăţile, argumentând că ele contribuie cel mai mult la bugetul comunitar. Majoritatea celorlalte ţări se opun ferm tăierilor planificate în fondurile destinate agriculturii şi politicii de coeziune,  transmite trimisul special al Agerpres, Florentina Peia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel