Discursul pro-Antonescu al ministrului Agriculturii va fi analizat de Parteneriatul pentru Combaterea Discriminării

Reprezentanții evreilor din România  sunt nemulțumiți de atitudinea pro-Antonescu a ministrului Valeriu Tabără, dar nu vor pune în pericol Coaliția aflată la guvernare, cerând sancțiuni.  Deputatul Aurel Vainer, care susține Guvernul, la fel ca restul grupului minorităților, a precizat că declarațiile lui Tabără sunt  neconforme cu poziția ministerială pe care o deține, totuși, nu-i va cere demisia. Situația va fi analizată, duminică, de către membrii Parteneriatului pentru Combaterea Antisemitismului, care ar putea să solicite o luare de poziție  din partea Guvernului.

În 12 iulie, actualul ministru al Agriculturii, întrebat de De Ce News despre modificările din CV, legate de activismul său pentru reabilitarea lui Ion Antonescu, a  declarat : „Și care este problema dacă am fost? Da, am fost!... Nu mi-e rușine că am fost membru al Ligii ”Mareșal Ion Antonescu”.

Aurel Vainer, președintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER) și deputat de Neamț, îl critică pe Tabără, dar cu jumătate de gură. Vainer a precizat pentru DeCe News că este contrariat de poziția ministrului. „Eu ca un supraviețuitor al Holocaustului din România și prin toate documentele referitoare acelei perioade, afirm că Antonescu este singurul responsabil pentru pogromul antievreiesc de la 29-30 iunie 1941, atunci când 13.000 de evrei au fost ucişi".

Aurel Vainer a continuat mai apoi cu o lecție veritabilă de istorie interbelică, la finalul căreia a spus: „Noi (n.r. FCER) nu putem fi de acord cu Liga Mareșal Ion Antonescu, deci nu suntem de acord cu afirmațiile susținute de Valeriu Tabără. A te declara fan al lui Antonescu, dintr-o poziție ministerială, și mai mult de atât, când astăzi autoritățiile române au recunoscut Holocaustul, eu nu cred că este o atitudine corectă și o atitudine a unei personalități din Guvernul României. Nu pot să-l înțeleg, pur și simplu nu pot să-l înțeleg și nu pot să-l agreez."

Întrebat dacă Federaţia Comunităţilor Evreieşti sau dumnealui ca deputat va lua vreo poziție publică vizând afirmațiile lui Valeriu Tabără, Vainer a declarat : "mai mult decât să-mi exprim dezaprobarea și punctul de vedere privind acest aspect, nu am să fac. Iar faptul că fac parte din coaliția de guvernare nu este în nici un caz motivul pentru care nu înaintez vreo plângere sau vreun act prin care Tabără ar fi somat să-și ceară scuze public. Ne e cazul ca federația să facă vreo intervenție."

În final, președintele FCER, a precizat că duminica aceasta va avea loc o întâlnire a parteneriatului pentru combaterea antisemitismului, și că e posibil ca în acest cadru, afirmațiile lui Valeriu Tabără să fie analizate .

Citeşte şi:

EXCLUSIV – Valeriu Tabără: Nu mi-e rușine că am fost membru al Ligii ”Mareșal Ion Antonescu”!Ce, eu vă întreb pe dvs. în ce organizații ați fost? AUDIO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel