Discurs șoc al unui social-democrat la Congresul PSD. Reacția Gabrielei Firea

Mihai Sturzu riscă sancțiuni după discursul ținut, duminică, la Congresul PSD. În următorul BPN al PSD se va pune în discuție situația lui Mihai Sturzu.

"Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Ăsta este comunism, oameni buni. Domnul Iliescu a asociat aceste alegeri cu cele de pe vremea lui Ceaușescu. Și bine a făcut! (...) Evident că nu am ce să reproşez domnului Dragnea. Omul a candidat, şi-a asumat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi în situaţia în care am avut un singur candidat. Vă cer să nu validați candidatura lui Liviu Dragnea. Acest Congres trebuie să valideze alegerile de săptămâna trecută, adică să valideze comuniştii", a spus Mihai Sturzu în timpul discursului susținut la Congresul PSD.

Ulterior, Gabriela Firea a zis că, în urma discursului susținut de Mihai Sturzu, va avea loc o discuție în următorul BPN al PSD.

"Să zici că oamenii au venit la vot pe vremea aia a fost o dovadă de comunism este o prostie. Știu că domnia sa vrea să fie vicepreședinte al partidului și chiar l-aș fi votat, dar să spui asta nu prea este în regulă. (...) Nu sunt un om atât de radical încât să spun că trebuie să dăm oameni afară din partid, să-i certăm, să-i urechem, dar cred că o discuție trebuie purtată în primul BPN", a fost reacția Gabrielei Firea întrebată cu privire la ce riscă deputatul.

Liviu Dragnea, replică dură pentru Ion Iliescu

Amintim că Ion Iliescu a criticat modalitatea în care PSD și-a ales președintele și a făcut o comparație cu Nicolae Ceaușescu. La acel moment, Liviu Dragnea i-a dat o replică ironică lui Ion Iliescu.

"Eu nu văd cum pot să voteze toţi membrii. De aceea se convoacă congrese, pentru că membrii deleagă nişte oameni sub un mandat şi acolo în congres se deliberează şi se pronunţă. Sistemul ăsta...Ceauşescu începuse cândva să facă un fel de recensământ naţional, ca toţi să voteze de la oraş şi sat pentru tovarăşul Ceauşescu. Eu nu ştiu cum anume practic, tehnic, se poate face aşa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegaţiile vin cu mandat din partea membrilor şi deliberează şi aleg", a declarat Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD.

Ce a spus Dragnea

"Nu știu ce-și dorea Ceaușescu. Nu l-am cunoscut", a răspuns Liviu Dragea. Președintele PSD a subliniat că PSD are un statut care trebuie respectat. El a adăugat că "membri simpli de partid agreează acest sistem pentru vor să-și aleagă președintele, să decidă ei. După părerea mea, e o chestiune ultra-democratică atât timp cât toți membrii de partid își pot exprima dorința. Mi se pare un exercițiu de democrație maximă. Și Victor Ponta a făcut propunerea. E un lucru bun și un sistem folosit și-n alte partide de stânga din Marea Britanie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel