Discurs Iohannis. Gușă, semnal de alarmă: Sunt semne de disperare

Cozmin Gușă a analizat intervenția de astăzi a președintelui Klaus Iohannis.

"Din punct de vedere instituţional, preşedintele României a comunicat nişte lucruri extrem de grave, faptul că ne paşte pericolul ca din cauza măsurilor foarte proaste luate în plan fiscal, toate acest lucruri dublate de lipsa investiţiilor, care au fost tăiate pentru ca să se acopere bula de promisiuni sociale din programul de guvernare şi ne-a anunţat preşedintele României că ne paşte în orice momement un pericol ca economia României să cadă câteva etaje cu liftul. Ceea ce nu este puţin lucruri.

Nici măcar nu s-a referit la un alt pericol legat de securitatea energetică pe care îl dezbatem de câteva zile la Realitatea TV. Pe de o parte, de lipsa rezervelor de gaze interne, care de la marile companii, Romgaz sau OMV Petrom, nu s-a realizat şi atunci dependenţa de gazele ruseşti va creşte cu 50%.

Este un lucru legat de securitatea naţională şi de foarte mulţi banii care vor părăsi România în loc să rămână în ţară în perspectiva unei ierni cu vârfuri negative de temperatură, cu un consum mai mare de energie cu cu cheltuieli mai ridicate. Nu ştiu dacă a fost abordat acest lucru, dar putea să fie un motiv de maximă îngrijorare", a detaliat Cozmin Guşă.

Nemulțumirile vor crește

”Nemulţumirile sociale vor creşte în această iarnă, facturile mult mai mari decât până acum, de la energie la alte cheltuieli vor oferi peste tot acest tablou al unui partid dezbinat condiţii extrem de proaste, iar partidul condus amatoristic de către Liviu Dragnea şi de echipa de miniştri vor genera tocmai în anul centenarului o nemulţumire socială bagază pe ceva şi care este confirmată şi de preşedintele Iohannis. Asta descifrez eu ce s-a întâmplat astăzi. Nu este rău că s-a întâmplat. Dacă noi analiştii spunem că guvernarea nu este bună şi că Guvernul trebuie să se desprindă de program este una, dar când preşedintele României foloseşte tribuna oficială să spună că programul cu care s-a câştigat alegerile este defect şi trebuie părăsit este un lucru de o mare magnitudine pe care un partid inteligent ar putea să îl folosească pentru ca să gireze modificarea programului de guvernare în faţa românilor care au votat. Nu cred însă că se va întâmpla aşa, din păcate.

Semne de disperare

"Văd scenele în care Liviu Dragnea îi este frică să în piept valul popular negativ, practic nu îl mai părăseşte pe Mihai Tudose, ci în tratează ca pe o consoartă cu care merge peste tot împreună să îi vadă lumea, ceea ce este în dezavantajul lui Migai Tudose care cred că ar face mult mai bine să rămână la Guvern şi să lucreze. Am înţeles că Liviu Dragnea este o prezenţă vie în Guvernul, dacă nu este el acolo este unul din interpuşii săi. Sunt semne de disperare ale unui om şi deja văzând lipsa de reacţie din PSD la adresa acestor excese ale lui Liviu Dragnea, s-ar putea să fie şi disperarea unui partid, ceea ce este absurd în condiţiile în care nu se vede la orizont alt partid politic rival sau o scinziune în PSD. Suntem într-un momement foarte complicat. Apreciez ca fiind utilă intervenţia preşedintelui Iohannis cu consecinţele”, a spus Gușă la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel