Discuții la nivel înalt pentru trei spitale regionale în România

Au avut loc discuții la nivel înalt, luni, pentru constituirea a trei spitale regionale în România finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La masa rotundă au participat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, vicepremierul și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat și reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Băncii Europene de Investiții. 

Spitalele regionale ar urma să fie la Cluj, Craiova și Iași. Întâlnirea de astăzi a urmărit găsirea unor soluții și conturarea unui plan concret de acțiuni care să ducă la deblocarea situației privind construcția celor trei spitale regionale la Cluj, Craiova și Iași.

"Întâlnirea de astăzi pe tema sănătății a fost una extrem de utilă. A fost important faptul că toate părțile implicate în această discuție au fost de acord în legătură cu urgența deblocării situației privind spitalele regionale. Salut angajamentul asumat de autoritățile naționale în privința următorilor pași atât de necesari pentru construcția spitalelor regionale cât mai curând posibil. Vom urmări evoluția lucrurilor și am convingerea că termenul anunțat de vicepremierul Vasile Dîncu, începutul lunii octombrie, pentru realizarea hărții serviciilor medicale și a studiilor de fezabilitate pentru cele 3 spitale va fi respectat", a declarat Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel