Discuție Meleșcanu-Tillerson la Washington

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a participat, miercuri, la reuniunea ministerială a Coaliţiei globale anti-Daesh desfăşurată la Washington, în marja evenimentului având un dialog cu secretarul de stat american Rex Tillerson. 

Meleșcanu l-a asigurat de angajamentul României pentru dezvoltarea relaţiei româno-americane, ce decurge din Parteneriatul strategic. 

Oficialul român a exprimat interesul pentru organizarea unor întrevederi la nivel înalt cu reprezentanţii administraţiei de la Washington. Rex Tillerson a manifestat deschidere pentru continuarea dialogului bilateral, inclusiv la nivel de şef de stat, în funcţie de agenda celor doi demnitari.

Programul evenimentului de la Washington a cuprins o sesiune introductivă, de informare a participanţilor cu privire la stadiul progreselor realizate pe linia combaterii Daesh, din punct de vedere militar, respectiv al stabilizării şi reconstrucţiei zonelor eliberate; o sesiune plenară, deschisă de secretarul de stat american Rex Tillerson şi de prim-ministrul Republicii Irak, Haider Al-Abadi; un prânz de lucru, la care au participat şi alţi membri ai administraţiei SUA, printre care secretarul Apărării, James Mattis, directorul CIA, Mike Pompeo, directorul comunităţii americane de informaţii, Dan Coats. 

Ministrul român de Externe a reiterat angajamentul ţării noastre pentru eforturile internaţionale de eliminare a organizaţiei teroriste şi continuarea sprijinului acordat coaliţiei, inclusiv pentru combaterea propagandei Daesh în mediul on-line. Având în vedere succesul operaţiunilor militare ale coaliţiei în eliberarea zonelor ocupate de către Daesh, Meleşcanu a confirmat contribuţia României la eforturile umanitare, de stabilizare şi reconstrucţie, arată sursa citată. 

La finalul reuniunii ministeriale, membrii coaliţiei au adoptat o declaraţie comună care stabileşte obiectivele comune pentru perioada următoare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel