Discuție Meleșcanu-John McCain. Va veni în România

 Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, aflat la Washington, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Comitetului pentru forţe armate din Senatul SUA, republicanul John McCain, cu care a discutat despre provocările de securitate din regiunea ţării noastre. 

Întâlnirea a avut loc cu prilejul participării la reuniunea ministerială a Coaliţiei globale anti-Daesh.

"În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme de interes comun de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent asupra dimensiunii politico-militare şi de securitate. Senatorul John McCain a apreciat decizia autorităţilor române de a aloca 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul apărării, precum şi contribuţia esenţială a României în cadrul NATO şi în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice", informează MAE. 

Potrivit sursei citate, şeful diplomaţiei române a mulţumit senatorului McCain pentru leadership-ul acestuia în planul securităţii euro-atlantice şi al flancului estic al NATO, în contextul ultimelor evoluţii regionale. 

Printre temele abordate au mai figurat cooperarea trans-atlantică, situaţia din Balcanii de Vest şi rolul strategic al regiunii Mării Negre. 

Senatorul McCain a acceptat invitaţia ministrului Afacerilor Externe de a face o vizită în România în perioada următoare, indică MAE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel