Directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost chemat în Parlament pe tema situaţiei de la granița Ucrainei

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost chemat în Parlament de comisia de control SRI, în contextul tensiunilor Rusia - Ucraina.

Preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, senatorul Cristian Chirteş, l-a invitat pe directorul SRI, Eduard Hellvig, la şedinţa comisiei din data de 22 februarie, la ora 13,30, pentru a discuta despre situaţia de securitate din zona extinsă a Mării Negre şi de pe Flancul Estic al NATO.

Potrivit unui comunicat transmis marţi Agerpres, parlamentarii din comisie au decis să invite conducerea SRI la lucrările de săptămâna viitoare pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate la graniţa Ucrainei şi asupra aspectelor de interes pentru România.

Solicitarea comisiei vine în contextul tensiunilor Rusia - Ucraina, precizează sursa citată.

"Am trimis o invitaţie conducerii Serviciului Român de Informaţii să participe la şedinţa comisiei noastre de săptămâna viitoare. Parlamentarii din comisie doresc să fie informaţi cu privire la situaţia din proximitatea Ucrainei şi din zonă. După cum ştiţi, au avut întâlniri pe problematica ucraineană şi Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu ministrul Apărării. În fiecare zi apar noi situaţii şi fiecare dintre parlamentarii din comisia noastră au întrebări pe care doresc să le adreseze conducerii SRI", a declarat senatorul Cristian Chirteş, preşedintele comisiei, citat în comunicat.

VEZI ȘI: Putin: Rusia vrea dialog cu SUA şi NATO, în sensul creşterii transparenţei activităţilor militare

Rusia vrea să continue negocierile cu SUA şi Alianţa Nord-Atlantică, pe tema măsurilor, în sensul controlului armamentului şi creşterii transparenţei privind activităţile militare, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, după întâlnirea pe care a avut-o cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, notează Mediafax.

„Există, în răspunsurile transmise de NATO şi SUA privind garanţiile de securitate, puncte pe care Rusia vrea să le discute, inclusiv revizuirea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi transparenţa militară", a declarat Vladimir Putin, conform agenţiei RIA Novosti. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel