Directorul RMGC: La Roșia Montană va fi construit cel mai sigur baraj din lume

Dragoș Tănase.jpeg
Dragoș Tănase.jpeg

Directorul general al RMGC, Dragoș Tănase, susține că poate convinge pe oricine - inclusiv pe protestatarii anti-Roșia Montană - de faptul că proiectul minier este unul avantajos pentru România. Acesta a arătat că la Roșia Montană va fi construit cel mai sigur baraj din lume, prezentând mai multe beneficii de mediu pe care le-ar presupune începerea exploatării miniere.

„Eu, dacă nu eram convins că nu este bun pentru România, nu-l susţineam. Este sută la sută bun pentru România. Eu mă voi bate pentru acest proiect”, a spus directorul general al Roșia Montană Gold Corporation, în ediția de marți a emisiunii „Jocuri de Putere”, de la Realitatea Tv, moderată de Rareș Bogdan.

Cât despre protestatarii împotriva proiectului, acesta a spus că „au preocupări şi îşi doresc binele acestei ţări”. „Preocupările lor sunt legitime. Este normal să ai în România protecţia mediului. Există şi un segment de ONG-uri care răspândesc o serie de mituri. Eu garantez că dacă dialoghez cu protestatarii din Piața Universității, cu argumente, pot să-i conving pe cei mai mulți de eficienţa acestui proiect. La final vom lăsa tot mediul verde şi pentru asta punem garanţie”, a continuat Dragoş Tănase.

„Impact pozitiv asupra mediului”

Directorul general al RMGC susține că proiectul minier va avea un impact pozitiv de mediu, din prima zi de exploatare.

„În fiecare zi curg 12 milioane de litri de apă poluată de Arieș. Noi construim un baraj, vom folosi acea apă și din prima zi de exploatare oamenii din zonă vor beneficia de apă potabilă.

Barajul pe care îl construim noi la Roșia Montană va fi cel mai sigur din lume. Va fi de 100 de ori mai sigur decât orice baraj hidroelectric din România. Va fi proiectat să reziste la un cutremur de 8 grade pe scara Richter. În acea zonă, cel mai puternic cutremur nu poate depăși 5,8 grade pe scara Richter. Ca să ai 8 grade acolo, trebuie să aibă loc un seism de 11-12 grade în zona de câmpie. E nevoie de un potop care are o probabilitate de 1 la 100 de milioane de ani pentru a distruge acel baraj. Nu se va întâmpla nimic cu acel baraj”, a mai transmis Dragoș Tănase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel