Directorul RMGC, despre eventualele riscuri de la Roșia Montană

Aur Roșia Montana
Aur Roșia Montana

Directorul general al Roșia Montană Gold Corporation, Dragoș Tănase, transmite că proiectul minier este gândit astfel încât să nu prezinte niciun risc de accident, iar "cei care se opun exploatării aurului cu cianuri sunt slab informaţi sau au primit date trunchiate". El consideră că nu există motive pentru care proiectul să nu fie aprobat.

"Există un proiect tehnic gândit la cel mai înalt nivel tehnologic, astfel încât să existe zero riscuri de accident. Există garanțiile de proiectare, ca să nu se întâmple niciun accident", a spus Dragoș Tănase, la digi24.ro.

"Roșia Montană va fi un model de dezvoltare minieră. România are multe resurse și eu garantez că dacă proiectul se va implementa, el va deveni un model de dezvoltare, astfel încât România va spune da, putem să exploatăm și celelalte resurse din Munții Apuseni, pentru că suntem o țară bogată în resurse, dacă implementăm aceleași tehnologii ca la Roșia Montană. Pot să vă garantez lucrul acesta", a continuat directorul general al RMGC, care a subliniat că "nu vedem niciun motiv ca acest proiect să nu fie aprobat".

Investitorii vor fapte

"Investitorii s-au săturat de declarații, vor să vadă fapte, că se drumul la economie și se dă de lucru la oameni", a adăugat el.

Dragoș Tănase a mai spus că mulţi dintre cei care se opun exploatării aurului cu cianuri sunt slab informaţi sau au primit date trunchiate despre proiectul minier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel