DIRECTOR SIE. Dragnea, către Iohannis: ”Să nu aflăm din PLIC”

Liviu Dragnea a declarat astăzi că speră ca președintele Klaus Iohannis să vină cu o propunere pentru conducerea SIE. El a subliniat că ar fi normal ca propunerea să nu vină în plic. 

”După decizia din plenul reunit, practic, în mod oficial, acel post de director SIE este vacantat şi cred că preşedintele, într-un termen rezonabil, trebuie să vină la Parlament cu o propunere. Este vorba de o instituţie importantă, este al doilea serviciu secret din România, alături de SRI, la fel de important, şi acolo trebuie să existe un om care să conducă acea instituţie, având în spate legitimitatea dată de votul Parlamentului”, a afirmat președintele PSD.

Întrebat dacă ar fi bine ca preşedintele Iohannis să aibă o discuţie cu liderii politici înainte de a face această nominalizare, Dragnea a spus: ”Eu sper să fi intrat în altă etapă a comunicării şi a colaborării instituţionale şi cred că, aşa cum e firesc, sper, să nu aflăm din plic această propunere şi am convingerea că până la urmă preşedintele va dori să aibă o discuţie înainte de nominalizare. (...) Este bine să nu uităm că trebuie să existe un echilibru între aceste nominalizări, între Putere şi Opoziţie, şi cred că, în înţelepciunea domniei sale, domnul preşedinte va ţine cont de lucrurile astea, să nu ajungem într-un blocaj în Parlament”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel