Urmărește emisiunea live



Directiva 1164. Remus Borza: Dă-i Doamne PSD-ului mintea românului cea de pe urmă

Deputatul Remus Borza a scris, pe blogul personal, despre Directiva 1164/2016 privind impozitarea multifuncționalelor în țara în care realizează venit.

”Luni s-a discutat în Camera Deputaţilor proiectul de lege 289/2017 privind implementarea Directivei Europene 1164/2016 privind impozitarea multinaţionalelor în ţară în care realizează venit. 

De la Comisia de Buget-Finanţe a plecat cu propunere de respingere. Că urmare a intervenţiei mele şi a altor 2 colegi din PNL plenul Camerei Deputaţilor a votat în unanimitate retrimiterea proiectului de lege în comisia de specialitate. Da-i Doamne PSD-ului mintea romanului cea de pe urmă.

Prin tot felul de optimizări fiscale (preţuri de transfer,împrumuturi de la societăţile mama cu dobânzi prohibitive,contracte de consultanţă) multinaţionalele externalizează anual peste 10 miliarde euro. O parte din aceşti bani (16%) ar trebui să rămână în România ca impozit pe profit. Or, în realitate lasă prea puţin în ţară. În condiţiile în care deţin 53% din cifra de afaceri a României şi care anul trecut a fost de 1263 miliarde lei, multinaţionalele, deşi deţin poziţii de cvasimonopol în sectoarele cheie ale economiei româneşti, au plătit impozit pe profit de doar 2 miliarde lei(!!!)

Avem nevoie de investiţii străine, avem nevoie de know haw, avem nevoie de cultură antreprenorială a multinaţionalelor. Tocmai, raportat la aceste nevoi, statul român a oferit multinaţionalelor facilităţi fiscale, protecţie şi acces neîngrădit la resurele ţării, fără a cere mare lucru în schimb. 

Decât puţin respect şi loialitate.”, scrie deputatul Remus Borza pe blogul personal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel