Diploma falsă de la conducerea Transelectrica, impact pe Bursă. Mircea Coșea: Lucrurile sunt foarte grave

Scandalul de la Transelectrica are potențial de a afecta compania pe Bursă. 

Fostul director Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-ar fi falsificat diploma de licență. El ar fi frecventat cursurile facultății, dar nu a finalizat-o. 

Inițial, la Digi24, președintele Consiliului de Supraveghere, până la reacția Universității Politehnica, a afirmat că ei nu au calitatea de a vedea dacă actele sunt adevărate sau false, dar știe că sunt în original: ”La prima vedere, sunt documente absolut în regulă, au timbru, au ștampilă, au tot ce trebuie. Dar nu asta e problema. Problema este că ele trebuie să fie verificate cu cei care le-au emis”. Mircea Coșea a precizat că-l sfătuiește pe Marius Dănuț Carașol să facă o solicitare către Politehnica, așa cum va face și Consiliul de Supraveghere, pentru a verifica diploma. 

”Nu se poate da așa cu parul în capul omului până când nu verifici foarte, foarte bine tot ce se întâmplă”, a argumentat Mircea Coșea.

Transelectrica nu face marmeladă. Impact pe Bursă

Mircea Coșea a mai atenționat, la B1 TV, că ”Lucrurile sunt foarte grave din punctul nostru de vedere. O să vă spun și de ce. Transelectrica nu este o societate de făcut marmeladă, deși și aceea este bună. Este una strategică. Dacă ea nu merge, nu avem nici becurile aprinse în casă, nu mai vorbesc de importanța pe care o are, fiind listată la Bursă. Deci orice imagine, care afectează buna desfășurare a activității conduce la scăderea valorii acțiunilor la Bursă”. 

În cele din urmă, Consiliul a decis revocarea directorului, conform declarației lui Mircea Coșea, de la Digi24: ”Astăzi - joi, din nou, am convocat o ședință de urgență a Consiliului, pentru că această situație nu mai putea continua, Transelectrica e societată de interes strategic, listată la bursă, riscăm efecte economice negative. A fost motivul pentru care am convocat Consiliul și am hotărât revocarea în absența lui. Dânsul nu a mai venit, nu a mai răspuns la niciun telefon, la nicio chemare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel