Dinu Zamfirescu a fost numit la şefia IICCMER în locul lui Tismăneanu

Seniorul liberal Dinu Zamfirescu a fost numit de premierul Victor Ponta la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, post ocupat până miercuri de Vladimir Tismăneanu. Dinu Zamfirescu este preşedintele Senatului Partidului Naţional Liberal.

 "Primul-ministru, Victor Ponta, a avut amabilitatea de a-mi aduce la cunoştinţă că l-a numit pe Dinu Zamfirescu în calitate de preşedinte de onoare al Institutului pentru cercetarea comunismului şi memoria exilului", a spus Crin Antonescu. Aceassta este   o numire "absolut firească" şi o reparaţie.

 Antonescu a mai spus că Dinu Zamfirescu este un foarte vechi membru al Partidului Naţional Liberal, a fost exilat politic şi o figură de marcă a exilului militant românesc şi a fost primul preşedinte al acestui institut, la înfiinţarea lui, în 2003.

Premierul Victor Ponta l-a eliberat, miercuri, pe Vladimir Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, hotărând totodată şi retragerea lui Ioan Stanomir din postul de preşedinte executiv al Institutului. În postul de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului a fost numit istoricul Dan-Andrei Muraru, până în prezent secretar al Centrului de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului. Schimbarea a fost efectuată prin decizie semnată miercuri de şeful Guvernului.

 Dinu Zamfirescu s-a aflat la conducerea Institutului pentru Memoria Exilului Românesc, de la înfiinţare, în 2003, până în 2010, când s-a decis comasarea cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel