Dinu C. Giurescu: Nu-mi aparține manifestul împotriva UDMR

Dinu_Giurescu dc
Dinu_Giurescu dc

Istoricul Dinu C. Giurescu a declarat, miercuri, că manifestul în care românii sunt îndemnați să meargă în număr mare la vot ca UDMR să nu ajungă în Parlament, nu îi aparține, scrie Mediafax.

Pe Internet a apărut un document intitulat "Manifest pentru sănătatea României," despre care se spune că îi aparține candidatului la alegerile parlamentare din partea Partidului Conservator. Dinu C. Giurescu neagă presupusa semnătură a sa pe antetul manifestul și protestează față de faptul că cineva i-a atribuit rânduri ce nu îi aparțin. "Eu protestez pentru această frază şi nu am nicio legătură cu ea. Această frază nu-mi aparţine şi nu am spus aşa ceva niciodată. Nici nu am gândit aşa ceva. E şi tâmpit redactată. De ce să nu intre UDMR în Parlament? E absurd. Fireşte că intră. Au 5% în toate sondajele. Cel care a gândit această frază n-a gândit-o bine şi să-i fie ruşine," spune istoricul.

El a adăugat că există anumite pasaje din discuțiile pe care le-a purtat într-o emisiune televizată, dar care nu s-au referit la UDMR. "Sunt diferite extrase din discuţiile mele, însă în discuţii nu m-am referit la UDMR. Eu am îndemnat lumea să meargă la vot în număr mare, este adevărat, dar nu am spus nimic despre UDMR," explică istoricul. "Am fost luat prin surprindere, nu ştiu cine a compus acest text. Probabil se poartă acum să mi se atribuie texte. Se găsesc neisprăviţi care fac lucruri de genul ăsta," a continuat acesta.

Dinu C. Giurescu confirmă păstrarea candidaturii din partea Partidului Conservator, pentru un post de deputat în Colegiul 19 din București. "Eu îmi menţin candidatura şi nu intru în polemică cu nimeni, pentru că ei asta vor, atât adversarii mei, cât şi cei care compun câte un text şi mi-l atribuie," a mai declarat istoricul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel