Dinescu i-a făcut plan de afaceri lui Băsescu. Câți bani va scoate președintele din livada de piersici

Traian Băsescu a declarat la Pro Tv că visează la o fermă de 250 de hectare, după încheierea mandatului, și la o livadă de 50 de hectare cu piersici. Mircea Dinescu a deținut o fermă de 800 de hectare, pe care a vândut-o, iar în prezent cultivă viță de vie la moșia sa din județul Dolj, pe malul Dunării.  Întrebat de DeCe News cum se va descurca președintele și ce profit poate face, Dinescu i-a dat câteva sfaturi, din experiența personală.

-Credeți că va reuși să plătească datoria la bancă și va scoate profit?

-Am văzut că vrea să pună 50 de hectare cu piersici, sau alți pomi fructiferi...Ce înseamnă 50 de hectare de livadă? E imens. În cinci ani, e milionar! Se pot scoate mulți bani pe un hectar de livadă.  Greu e să primești credit, dar apoi e ușor să plătești ratele. Acum sunt tot felul de soiuri moderne de fructe,  le-ai pus anul ăsta și din anul doi-trei, sunt pe rod, începi să vinzi. N-ați văzut polonezii cum ne-au invadat cu merele alea uriașe, care au umplut supermarket-urile? Ai de unde investi, îți scoți repede banii, căci soiurile astea noi fac producții puternice.

-De ce v-ați plâns că e greu în agricultură?

-Eu am făcut agricultură din pasiune și, dintr-o pasiune bolnăvicioasă pentru vin, am pus vie. Via este costisitoare, costă mult mâna de lucru. O tai cu omul, o legi cu omul, sapi, trebuie s-o stropești după fiecare ploaie. Dacă ai noroc de un an bun, zici că scoți ceva, dar apoi vezi că nu e așa. E o invazie de vinuri proaste și ieftine, care te îngroapă, nu poți ține pasul cu această concurență, pe o piață care acceptă orice.

-Deci, președintele s-a orientat bine?

-S-a orientat foarte bine. E mai ușor cu livada, mai puțină muncă, se poate mecaniza, costurile sunt mai mici, iar soiurile noi, cum spuneam, fac producții puternice.  Nu cred că o să aibă probleme cu vânzarea piersicilor. Poate le dă la NATO, la cantină.

-I-ați da o capră, de prăsilă?

-Nu mai am, că mi le-au furat pe toate 70, într-o noapte.  Pentru proțap, iau câte un ied de la Ciucurel, băiatul din sat, care doarme cu ele să nu i le fure. Dacă Băsescu face și fermă de capre, pot să-i dau unul sau doi. Cred că el n-o să aibă probleme cu furturile.  Se pricepe la pază, pune camere video, n-au ăia curaj.

-Ar putea scoate ceva din turism, ca la Cetate?

-Dacă pune camere video, nu o să-i vină turiștii, se vor teme că-i înregistrează. Nu le-a ajuns, atâția ani?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel