Dîncu vine cu un nume de candidat la prezidențiale 2024: În acest moment, Ciolacu are toate atributele pentru a intra în cursa alegerilor

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Vasile Dîncu a acordat primul interviu după demisia din funcția de ministru al Apărării.

El a vorbit despre alegerile prezidențiale 2024. Vasile Dîncu a zis că, în acest moment, consideră că Marcel Ciolacu este potrivit pentru funcția de candidat la prezidențiale 2024 din partea PSD.

„În acest moment, Marcel Ciolacu are toate atributele pentru a fi candidat la prezidențiale din partea PSD. El spune că vom face alegeri interne în urma cărora vom stabili candidatul. Să vedem dacă vor apărea și alte opțiuni, dar în acest moment, din perspectiva noastră, are toate atributele de a fi candidat la prezidențiale. De ce? Pentru că îți trebuie un lucru pentru a fi candidat: În primul rând, trebuie să ai tot partidul în spatele tău. Ceea ce reușești să faci pe lângă acest lucru este un plus”, a zis Vasile Dîncu, precizând totuși că Marcel Ciolacu a spus că nu își dorește să intre în cursa din 2024.

„Totuși, în acest moment, Marcel Ciolacu a spus că nu va candida, iar eu cred că este sincer când spune acest lucru”, a adăugat Vasile Dîncu.

„Marcel Ciolacu are un anumit tip de implicare diferit față de alți președinți de partid”, a mai spus Vasile Dîncu la B1 TV.

Vasile Dîncu a adăugat: „Sper că vom avea un președinte de stânga după 20 de ani de dreapta”.

VEZI ȘI: PSD, mari schimbări la alegerile prezidențiale. Ciolacu, detalii despre candidatul din 2024

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului. 

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unui interviu acordat DC News și DC NewsTV.

„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu au fost făcute în octombrie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel