Dîncu, pronostic pentru Marian Munteau. Lupta s-a resetat: ce urmează

Vasile Dîncu a declarat, marţi, că noul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, are o imagine bună şi 'ar putea fi performant', dacă va fi lăsat să evolueze 'fără constrângeri de partid şi fără să fie pus în situaţia de a face concesii'.

'E o mişcare interesantă a PNL pentru Bucureşti. (...) Este un om cunoscut, cu siguranţă că are o notorietate, o imagine bună. Personal, eu îl respect, este un om care a luptat pentru democraţie, pentru construcţia unei societăţi libere în România. Nu ştiu dacă este, însă, actual pentru astăzi, nu ştiu dacă asta cer bucureştenii. (...) Marian Munteanu, dacă va fi lăsat să evolueze aşa cum ştie el, fără constrângeri de partid şi fără să fie pus în situaţia de a face concesii, ar putea fi performant. Dacă nu, se neagă pe sine şi atunci nu mai are nicio valoare.', a spus Dîncu, la Realitatea TV.

El a arătat că în acest moment 'lupta s-a resetat' şi este o situaţie nouă faţă de competiţia dintre Gabriela Firea şi Ludovic Orban.

Pe de altă parte, Vasile Dîncu a arătat că militanţii din partide 'trag mai puţin' atunci când trebuie să susţină un candidat din afara partidului.

[citeste si]

'Atunci când aduci un candidat din societatea civilă, oricât de respectat ar fi, partidele, militanţii trag mai puţin decât dacă ar fi unul dintre ai lor. Găseşti mici contestări. Niciun candidat din afară nu este primit cu braţele deschise. Înăuntru este întotdeauna o bătălie a celor care ştiu că au mâncat salam cu soia, ca să spunem aşa, în interiorul partidului şi care ar vrea să aibă cariere previzibile şi să iasă până la urmă candidaţi din rândul lor', a explicat vicepremierul.

El a opinat, însă, că în cazul PNL situaţia nu este aceeaşi din acest punct de vedere cu ceea ce se întâmplă în alte partide. 'La PNL, având un fel de organizare mult mai liberă, nu întotdeauna se merge pe disciplina partidului. Aduc oameni din profesii liberale, din societatea civilă cu o mai mare largheţe decât ar face un partid cum este PSD, să spunem, care este un partid mai disciplinat, mai legat de structură', a punctat Vasile Dîncu. El consideră că Marian Munteanu nu va merge în campania electorală pe un discurs care să accentueze 'latura urbanistică sau de construcţie', ci va sublinia ideea că pentru Bucureşti este nevoie de 'un candidat (...) liniştit, cinstit şi care să meargă mai mult pe opţiunile cetăţenilor'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel